Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Un scriitor in devenire, care este el insusi o promisiune"

Cercul Militar a gazduit, duminica, lansarea celui de-al doilea volum semnat de subcomisarul Florin Burtea, "Promisiunea". Prima carte, "Un caz dificil", a fost lansata in urma cu aproape patru luni, in acelasi spatiu.
Citeva elemente din biografia lui Florin Burtea a prezentat la lansare colonelul Gurau, cel care se ocupa de activitatile Cercului Militar. Florin Burtea este fiu de politist, a terminat Liceul "Nicolae Balcescu" si Facultatea de chimie alimentara de la Galati. Dupa 1990 a obtinut licenta in drept la Universitatea "1 Decembrie 1918" de la Alba Iulia, iar din 1993 lucreaza in Politie. Volumul lansat duminica, "Promisiunea", cuprinde 15 povestiri. Profesorului Gheorghe Calota i-a fost greu sa spuna in ce gen s-ar incadra. "Nu stii daca este reportaj sau literatura. Florin Burtea prezinta lumea inchisa a sutilor de buzunare, povestirile fiind inspirate din fapte reale. Scriitura poate fi raport de serviciu, informare de presa sau opera literara. Are cite ceva din fiecare. Ramine la latitudinea cititorilor sa hotarasca", a spus prof. Gheorghe Calota.
Scriitorul Constantin Gherghinoiu a apreciat: "Florin Burtea este un scriitor in devenire, el insusi fiind o promisiune de a deveni un scriitor adevarat. Ne prezinta un panoptic de oameni pacatosi, lupta dintre bine si rau, un fel de basm al societatii romanesti. Autorul scrie la persoana intii si pare sa avem un jurnal de serviciu dezvoltat pe elementele care i se par spectaculoase autorului. Acest jurnal se incheie cu un bilant al judetului Alba, unde il simt mai mult pe scriitor pentru ca se apleaca si asupra frumusetilor naturii", a comentat scriitorul Constantin Gherghinoiu. Sub aspectul constructiei epice este de remarcat minutia pentru surprinderea personalitatii personajelor, a mai spus Constantin Gherghinoiu, care a mai observat si ironia subtila din povestirea "Seful de post", care pare un banc cu politisti.
Despre autor si cartea sa au mai vorbit prof. Costache Harjoghe, membru al Clubului seniorilor din invatamint, si Aurel Furtuna reprezentant al Bibliotecii Judetene "Panait Istrati".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii