Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un pusti a furat bijuterii de 200 de milioane de lei

In virsta de 17 ani, Florin Adrian S., un pusti din cartierul Mogador, a reusit sa fure o data cit altii intr-o vara. Minorul a sustras o caseta cu bijuterii de 200 de milioane de lei vechi, de la un prieten ai carui parinti fusesera plecati din localitate. Dupa ce a fost depistat, hotul a restituit 236 din cele 380 de grame de aur sustrase.
In cursul lunii mai 2005, precizeaza procurorul Marinela Cosnita, de la Parchetul de pe linga Judecatorie, Dumitru T. si sotia sa au fost plecati din Braila, lasind casa pe mina fiului minor, Sergiu. Pustiul era prieten cu inculpatul Florin Adrian S. pe care obisnuia sa-l viziteze. Dupa plecarea parintilor, vizitele s-au intetit, ba, la un moment dat, Florin a innoptat acasa la Sergiu, pentru ca venise tirziu de la discoteca. Tot vizitindu-l pe prietenul sau, inculpatul a observat intr-una din camere o cutie plina cu bijuterii din aur. La inceput, a furat un inel si l-a amanetat cu 1,2 milioane de lei. Ulterior, a furat toata cutia - circa 380 de grame de aur - reusind sa amaneteze mare parte din "comoara", prin intermediul unor cunoscuti. Ca sa nu fie depistat, hotul a folosit atit case de amanet din Braila, cit si din Galati.
Dupa sesizarea Politiei, pagubasul a reusit sa recupereze circa 236 de grame de bijuterii din aur, prejudiciul ramas nerecuperat fiind de 112 milioane de lei vechi. Concomitent, minorului i s-a intocmit dosar de urmarire penala, pentru furt in paguba avutului particular. Cazul a fost preluat de Parchet, apoi de instanta de fond a Judecatoriei Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii