Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un pacalici, doi pacalici

Cind noul ministru al Justitiei, baiatul ala cu voce de personaj de desene animate, s-a facut de bafta urcindu-se cu bocancii plini de noroi pe fata de masa a anticoruptiei, nu m-am grabit sa trag concluzii, desi lucrurile in ceea ce o priveste pe marioneta liberala trimisa de grupul de la Iasi sa imparta dreptatea erau suficient de clare pentru orice observator al scenei politice romanesti. Nici cind ministrul Agriculturii, reactivatul Remes, a inceput sa se dea in stamba mai ceva ca in timpul guvernarii CDR, nu m-am panicat. Desi, recunosc, i-am suspectat pe cei doi ministri de rea-vointa. Dar in nici un caz de incompetenta.
Am trecut cu vederea chiar si faptul ca ministrul Transporturilor, domnul Orban, a taiat a doua oara panglica la autostrada doar pentru a se fotografia si el cu foarfeca in mina, asa cum facuse cu vreo doua saptamini in urma fostul ministru, Berceanu, la aceeasi autostrada. Un exercitiu de imagine util, pina la urma, pentru un demnitar aflat la inceput de mandat.
Dar cind un ministru al Educatiei vede stele verzi-galbui in plus pe steagul Uniunii Europene, demonstrind o lipsa totala tocmai de educatie, penibilul scenei capata proportii monstruoase. Este, fara indoiala, inadmisibil ca un demnitar al unei tari europene sa nu stie cum arata drapelul UE si sa mai si defileze cu gogomanii in fata unor copii de clasa a V-a, apoi sa dea vina pe consilieri, de parca ei, consilierii, ar fi responsabili pentru lipsa lui de cultura generala.
Ei bine, din punctul meu de vedere, cazul ministrului Adomnitei da masura competentei acestui minister si indraznesc sa spun ca Romania nu a avut nicicind un guvern atit de slab pe cit se prefigureaza a fi cel de astazi. Papusi de cirpa, figurine cu cheia bine intoarsa-n spate, soldatei cuminti asezati in formatii inutile, cu haine prea largi ori prea strimte - Guvernul Romaniei risca sa devina mai detestabil decit sint acei alesi ai neamului catarati pe liste de partid direct in fotoliile verzi din Casa Poporului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii