Mergi la conţinutul principal

Un om al străzii s-a făcut stăpân pe o stație Braicar, în Vidin

• de zile bune, un om fără căpătâi s-a aciuat în stația de autobuz amplasată pe Calea Galați, în fața magazinului LIDL • acolo, depozitează sticle de bere și vechituri, transformând stația într-un adevărat focar de infecție pentru brăilenii din zonă • mai multe brăilence ne-au contactat la redacție, semnalând cazul, mai ales că personajul înjură, amenință și se ia la bătaie cu alți oameni ai străzii

 

Cerșetorii și oamenii fără adăpost aproape că au invadat cartierul Vidin. O spun brăilencele care ne-au sesizat, în mai multe rânduri, comportamentul unora dintre acești oameni, care, zi de zi, îi șicanează pe călători în autobuze, cerșesc, scuipă sau consumă alcool, înjurând de mama focului, după care se retrag, seara, la Adăpostul de Noapte de pe Eroilor, dorm prin case părăsite din Brăilița sau stații de autobuz ale SC Braicar SA, ori se adună în curtea blocului 18, de pe Calea Galați, unde municipalitatea a instalat mai multe bănci pentru locatarii din zonă, făcând o mizerie cruntă. O situație mai aparte ne-a fost sesizată de Liliana C.

„Am o problemă care nu este numai a mea personală: în stația de la Vidin, în retragere pentru călători (stația de la magazinul LIDL Vidin - nr.r) este un domn care stă permanent acolo, am sesizat public și pe altă rețea locală și mi-am ridicat pe toată lumea în cap, ce vorbim despre un amărât, dacă el are sticle stocate de bere... Deci ziua, și aseară la ora 20.00, el tot acolo era. Este domeniu public, noi călătorii suntem contribuabili la transportul public și nu avem loc de adăpost?”.

În urmă cu câteva zile, același om al străzii, care este deosebit de violent, îi căra pumni unui alt amărât care se așezase lângă el pe banca din stația de autobuz. Individul l-a lovit pe cel care atentase la „locul său” până ce l-a doborât din picioare. În altă zi, profera injurii, iar în momentul în care autobuzul 2 electric a oprit în stație la LIDL, respectivul le-a spus femeilor care coborâseră din autobuz și care își plătesc, lună de lună, abonamentul Braicar: „Sunteți niște c...e! Toate femeile sunt niște c...e!”. Și-a vărsat, astfel, nervii - fără niciun motiv - pe brăilencele care se întorceau acasă după o zi de muncă istovitoare.

Pe lângă faptul că înjură de mama focului și e gata să sară la bătaie, individul în cauză este un adevărat pericol pentru sănătatea publică. Stă zi și noapte în stația de autobuz, consumă alcool și își stochează acolo sticle de 2 litri de bere și sacoșe pline de resturi, ba își mai aduce câteodată și amicii.

Să nu-și închipuie careva că este singurul care doarme pe stradă, în condițiile în care Calea Galați a fost recent asfaltată, iar stațiile de autobuz modernizate. Vizavi de fostul Liceu Progresul, pe treptele magazinelor din zonă, se adună alți oameni ai străzii. Recent, unul dintre acești oameni fără căpătâi a incendiat ghenele de gunoi amplasate pe Strada Eroilor, la capătul blocului 18, la ora 3.00 dimineața. Iar pe treptele care dau din Calea Galați către LIDL, în aceeași zonă, aproape zilnic, stă o femeie care consumă bere la doză și îi înjură pe cei care îndrăznesc să-i spună ceva. Într-una din zile, a călcat doza de bere în picioare și apoi a aruncat-o către parcare, unde se afla o familie sosită la cumpărături.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro