Mergi la conţinutul principal

Un noul val de viroze și pneumonii, la Brăila

*după o perioadă mai liniștită, fără prea multe îmbolnăviri din cauza infecțiilor respiratorii și pneumoniilor, iată că s-au aglomerat, din nou, cabinetele medicilor *săptămâna trecută, la nivelul județului Brăila s-au înregistrat sute de cazuri de IACRS și pneumonii, dar cu forme mult mai ușoare, cu puține spitalizări * în același interval, medicii au înregistrat și cinci cazuri de gripă, dar care au avut o evoluție bună, conform DSP Brăila

 

 

 

O nouă săptămână aglomerată pentru medici din cauza virozelor și pneumoniilor. Numai la Brăila, în doar 7 zile, respectiv în intervalul 12-19 februarie a.c. au fost înregistrate aproape 500 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii (IACRS), pneumonii, dar și cinci cazuri de gripă. Conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, cele mai multe diagnostice au fost cu IACRS, în acest sens fiind consultați peste 360 de pacienți. Ratele de incidență cele mai crescute pentru viroze s-au înregistrat la categoriile de vârstă 5-14 ani (131 de cazuri), 15-49 ani (91 de cazuri) și 2-4 ani (64 de cazuri). Au fost și spitalizări, dar nu la fel de multe ca în săptămânile precedente. Astfel, din cauza complicațiilor IACRS s-a decis spitalizarea unui număr de 12 persoane.

Tot săptămâna trecută, la Brăila, în cabinetele medicilor au fost consultați și peste 100 de pacienți cu pneumonii, fiind afectate toate categoriile de vârstă. Mai exact, conform datelor centralizate transmise de către DSP Brăila, au fost raportate 12 cazuri la sugari, 9 cazuri la copii de 2-4 ani, 23 de cazuri la categoria de vârstă 5-14 ani, 38 de cazuri la categoria 15-49 de ani, 12 cazuri la categoria 50-64 de ani și 9 cazuri diagnosticate la persoane de peste 65 de ani. Și aici, față de săptămânile anterioare s-a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de internări, conform datelor oficiale fiind vorba despre 22 de pacienți care au necesitat spitalizarea, cei mai mulți din categoriile de vârstă 0-1 ani și 2-4 ani. De asemenea, în același interval, la Brăila au mai fost înregistrate și cinci cazuri de gripă clinică, toate fiind spitalizate și vindecate.

Chiar dacă situația infecțiilor respiratorii a înregistrat un nou val de îmbolnăviri la Brăila după o perioadă de acalmie, se observă totuși o adresabilitate mult mai scăzută la medic, față de luna trecută, în același interval.

În acest context, specialiștii recomandă celor care prezintă semne de boală să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și instituirea unui tratament corect. De asemenea, mai spun medicii, măsurile de igienă personală, respectarea unui regim de viață sănătos din care să nu lipsească legumele, fructele, odihna și mișcarea sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro