Mergi la conţinutul principal

Un nou val de relaxare din 15 iunie. Se deschid mall-urile, pisicinele, after school-urile și casele de pariuri

* cinematografele și restaurantele din interiorul centrelor comerciale rămân însă închise în continuare * totodată, se renunță la măsura carantinării pentru persoanele care vin din țări cu risc epidemiologic scăzut * nici cei care vor pleca în concediu în aceste țări pentru mai puțin de 14 zile nu vor mai sta în autoizolare la revenirea în România * la Brăila, două piscine în aer liber se vor deschide pe 15 iunie: ADM Club-Piscină (fostul ștrand pentru copii de pe faleză) și Unique Vărsătura * piscina Green Club de pe Șos. Focșani se va deschide pe 21 iunie

 

 

 

 

15 iunie vine cu un nou val de relaxare! Începând de luni vom putea merge la mall, la piscină sau vom putea duce copiii la after school. Guvernul a anunțat și că de luni se vor putea deschide casele de pariuri, jocuri de noroc și loteriile.

Iată lista completă a măsurilor de relaxare ce vor intra în vigoare din 15 iunie, conform hotărârii adoptate joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență:

Centrele comerciale se deschid! Nu însă și restaurantele, cafenelele, locurile de joacă, sălile de jocuri și cinematografele aflate în interior. Așadar, vom putea merge la mall pentru cumpărături sau pentru a sta la terasele aflate în exterior, cu asigurarea unei distanțe minime de 2 metri între mese și cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii la o masă.

Se deschid piscinele și sălile de sport! Din 15 iunie se reia activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a ștrandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau sălilor de sport/fitness, cu obligația respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății, în baza căruia își pot desfășura activitățile.

De asemenea, se va relua și tratamentul balnear.

La Brăila, se vor deschide, începând de luni, 15 iunie, două piscine exterioare. Este vorba despre ADM Club – Piscină ( fostul ștrand pentru copii de pe Faleza Dunării), și Unique Vărsătura. Administratorii ambelor locații ne-au declarat că au sperat că relaxarea promisă de Guvern de la 15 iunie va include și deschiderea piscinelor, astfel că au început din timp să facă pregătirile necesare. ”Facem curățenie începând de duminica trecută. Am pus la punct și bazinul și l-am umplut cu apă. Suntem pregătiți să deschidem de luni. Bineînțeles că vom respecta regulile impuse în această perioadă. Am redus numărul meselor de pe terasă, ca să păstrăm distanța impusă, de minim 2 metri. Față de 40 de mese câte am avut sezonul trecut, acum avem 20”, ne-a spus Adrian Manole, administratorul ADM Club. 

Și administratorul ”Unique” Vărsătura, Mircea Hahui, ne-a declarat că a început din timp pregătirile, astfel încât să poată deschide piscina de pe 15, dacă Guvernul va permite acest lucru. ”Avem totul pregătit, vin și furnizorii cu marfă, putem deschide în orice moment”, ne-a spus Hahui.

Piscina ”Green Club”, situată pe Șos. Focșani, la câțiva kilometri de municipiu, se va deschide, însă, abia din 21 iunie. Administratorul Cristian Popescu ne-a informat că pregătirile încă nu sunt gata, deoarece nu s-a știut cu siguranță dacă se va putea începe treaba de pe 15 sau nu. ”Curățenie am făcut, dar mai avem de umplut bazinul și de pus soluțiile de dezinfectare. Ca să facem totul cum trebuie, mai amânăm puțin deschiderea, până pe 21 iunie”, ne-a spus Cristian Popescu.

 

Ce măsuri mai intră în vigoare de pe 15 iunie

 

Și porțile creșelor, grădinițelor și after school-urilor se vor deschide pe perioada vacanței de vară.

Documentul mai arată că se mărește la 6 numărul de persoane care nu locuiesc împreună și care pot participa la activități recreative și sportive defășurate în aer liber, respectiv ciclism, drumeții, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit etc. De asemenea, se mărește la 6 numărul de persoane care nu aparțin aceleiași familii și pot circula ori forma grupuri pietonale.

Evenimentele private în spații închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane. În schimb, evenimentele private în spații deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane.

 

Cine nu va mai sta în izolare/carantină?

 

Persoanele care vin dintr-o țară cu un număr mic de cazuri, cum este Grecia, Bulgaria sau Austria, nu vor mai fi nevoiți să stea în autoizolare la domiciliu sau carantină timp de 14 zile. O analiză a Institutului Național de Sănătate Publică și Comitetul Național pentru Situații de Urgență va stabili care sunt aceste țări. Totodată, se pot relua zborurile către și din țările pentru care persoanele care sosesc în România sunt exceptate de la măsura de carantină/izolare.

Există însă și excepții. Mai exact, persoanele care vin în România din țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare care, înaintea plecării din țara respectivă, nu au stat cel puțin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină/izolare la locuință/locația declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz.

Din 15 iunie, nici cei care pleacă în concediu în țările cu risc scăzut, pentru mai puțin de 14 zile, nu vor mai intra în carantină/izolare, la revenirea în țară.

Mai trebuie precizat că se exceptează de la măsura izolării/carantinării persoanele care intră în România pentru prestarea de activități medicale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro