Mergi la conţinutul principal

Un nou an universitar la Facultatea de Inginerie

Facultatea de Inginerie Braila din Cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" Galati si-a deschis ieri portile pentru cei 700 de studenti. La inaugurarea anului universitar, decanul Adrian Goanta a trecut in revista realizarile din anul trecut, cind s-au ocupat din prima sesiune 85% dintre locurile bugetate la studiile de licenta si 100% la cele de masterat. Tot anul trecut, universitatea a primit dotari in valoare de 820.000 de lei si s-a reusit realizarea documentatiilor pentru 23 de proiecte. Pe 29 septembrie, universitatea a primit din partea Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamintul Superior (ARACIS) grad de incredere ridicat in calitatea actului educational, cel mai inalt calificativ pe care il poate obtine o universitate romaneasca. De asemenea, universitatea a primit si acreditarea pentru cercetare. La final, conf. univ. dr. ing. ec. Adrian Goanta a oferit diplome pentru rezultate deosebite studentilor facultatii si diplome ce recunosc meritele privind sustinerea invatamintului superior primarului Aurel Simionescu si presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.
Primarul Aurel Simionescu a invitat studentii sa-si faca practica si in administratia locala, alaturi de studentii de la "Brancoveanu", pentru a fi pregatiti sa ocupe locurile libere din acest domeniu. "Trebuie sa facem demersuri sa vedem daca specialistii realizati de invatamintul superior raspund nevoilor judetului nostru. Avem mii de specialisti in economie, in drept, dar care se ocupa de cu totul altceva. As vrea ca in scurt timp sa lamurim si problema relatiei dintre proprietar si administrator in privinta sediului Facultatii si sa gasim solutii pentru ca absolventii acestei facultati sa ramina la Braila", a spus primarul Aurel Simionescu. Presedintele Consiliului Judetean Gheorghe Bunea Stancu a reluat ideea infiintarii la Braila a unei universitati autohtone si a apreciat ca studentii Facultatii de Inginerie sint studenti de calitate. Festivitatea s-a incheiat cu repartizarea bobocilor pe grupe.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro