Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou tip de viza pentru Spania

In curind, romanii care doresc un loc de munca in Spania vor putea identifica unul chiar mergind in tara respectiva, deoarece a fost introdus un nou tip de viza, pentru cautare de munca - se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru Munca in Strainatate.
Astfel, in tarile carora li s-au atribuit contingente se vor organiza concursuri pentru eliberarea de vize pentru cautare de munca, lucratorii selectati avind dreptul sa mearga In Spania si sa se Inscrie la birourile pentru ocuparea fortei de munca, precum si sa participe la cursuri care le vor oferi posibilitatea sa-si gaseasca mai usor un loc de munca si sa se integreze mai repede. Aceste vize se refera numai la anumite sfere de activitate, fiind limitate si In functie de criteriul teritorial. Viza pentru cautare de munca Ii da strainului dreptul sa locuiasca In Spania timp de 3 luni, pentru a-si gasi de lucru In sfera de activitate strict delimitata In viza, de exemplu In sectorul alimentatiei publice, In cel hotelier, ca menajera In casa etc. In cazul In care acest termen expira fara ca strainul sa fi Incheiat un contract de munca, el este obligat sa paraseasca teritoriul Spaniei.
Patronul care doreste sa angajeze un strain, cu o astfel de viza, va trebui sa Incheie un contract de munca, semnat de ambele parti, la care alatura cererea pentru aprobarea canditatului (formular tipizat), precum si alte documente. Acestea vor fi depuse la Oficina de Extranjeros sau la Area/Dependencia de Trabajo y Asuntos Sociales de la Delegacion/Subdelegacion del Goblerno, care vor trimite raspuns In termen de 10 zile. In cazul In care acesta este pozitiv, autorizatia intra In vigoare in cel mult o luna de la data comunicarii, acesta fiind si termenul In care salariatul trebuie Inregistrat In sistemul asigurarilor sociale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii