Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou succes brailean la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar

Si in acest an Braila a avut o reprezentanta intr-o faza finala a unei competitii scolare, la fotbal. Dupa un parcurs foarte bun la etapa de zona, echipa Scolii "Mihail Sadoveanu" (Scoala nr. 29), s-a calificat pentru turneul final al Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar, echipe de gimnaziu, mediu urban, competitie care s-a desfasurat la Botosani.
Formatia braileana a debutat cu stingul, pierzind cu 0-2 in fata omologilor de la Salonta, dar apoi au cistigat cu 3-1 si 2-1 partidele cu echipele similare din Cluj si Bucuresti, ocupind locul al doilea in grupa.
Pentru gruparea braileana au marcat Cosmin Ioanitescu, Leonard Decu, Vasilica Stirbei in primul meci cistigat si Ioanitescu si Decu in cel de-al doilea.
In semifinale brailenii au pierdut cu 1-2 in fata Onestiului, golul echipei pregatite de profesorul Aurel Grigore fiind marcat de Ioanitescu.
Echipa scolii brailene a jucat apoi pentru locurile 3-4, reusind sa se impuna cu 3-1, la loviturile de departajare, dupa ce la finalul timpului regulamentar scorul era 0-0. Ioanitescu a deschis seria reusitelor, Stirbei si Dumitru Nicusor au semnat celelalte doua goluri care i-au adus Scolii "M. Sadoveanu" victoria si medalia de bronz.
"Este o performanta pentru scoala noastra deoarece pina in acest an nu am ajuns niciodata la un turneu final. Puteam juca finala insa am avut si nesansa in partida cu Onestiul in care am trimis mingea in bara de cinci ori. Oricum, pe linga medalia de bronz am mai cistigat si un titlu individual, cel oferit celui mai tehnic jucator al turneului, acesta revenindu-i lui Cosmin Ioanitescu. Tin sa multumesc pe aceasta cale Inspectoratului Scolar Judetean care ne-a asigurat transportul si fostului nostru elev Florin Negru care ne-a oferit un rind de echipament si o suma de bani. Copiii vor fi premiati pentru aceasta performanta si de catre directoarea scolii, Simina Casanalta", a declarat profesorul Aurel Grigore.

Prin evolutia sa, Cosmin Ionitescu a atras atentia presedintelui Otelul, Marius Stan

Unul dintre componentii echipei Scolii "M. Sadoveanu", Cosmin Ioanitescu a fost urmarit si la acest turneu final scolar de catre unul dintre reprezentantii clubului Otelul Galati. Este curios faptul ca galatenii l-au putut remarca si echipele divizionare din Braila nu. Marius Stan, presedintele Otelului Galati, a fost cu un pas inaintea tuturor. El a trimis "spioni" si chiar i-a oferit jucatorului brailean, dupa etapa de zona, posibilitatea de a se pregati la Centrul de copii si juniori al Otelului. Atunci propunerea nu s-a concretizat, dar probabil acest lucru se va produce in aceasta vara.
"Este un jucator foarte tehnic care pe linga talent depune un efort foarte mare. La competitiile scolare de gimnaziu participa numai elevi nelegitimati la cluburi sportive. Prin evolutia lui foarte buna a fost remarcat de Marius Stan si ma bucur foarte mult ca acest copil isi poate indeplini visul de a ajunge sa joace in fotbalul de performanta. Pacat ca acest lucru nu se va intimpla la Braila, unde nimeni nu incearca sa descopere talentele locale", declara profesorul Aurel Grigore.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii