Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou program de lucru pentru functionarii publici

Programul de lucru cu publicul in sediile autoritatilor si institutiilor publice se va stabili astfel incit sa se asigure accesul cetatenilor in zilele lucratoare intre orele 8.30 - 16.30. O zi pe saptamina, care poate fi aleasa de conducatorul institutiei, exclusiv simbata, programul va fi prelungit pina la ora 18.30.
Decizia a fost luata printr-o hotarire de guvern, care modifica HG nr.1723/2004 privind aprobarea Programului de masuri pentru combaterea birocratiei in activitatea de relatii cu publicul.
Potrivit reglementarilor in vigoare, programul de lucru cu publicul in zilele lucratoare este intre 9.00 - 17.00, iar cel putin trei zile pe saptamina programul este prelungit pina la ora 19.00. Simbata, programul este intre orele 9.00 - 14.00.
Modificarea programului de lucru a fost convenita intre reprezentantii Executivului si reprezentantii sindicatelor din administratia publica. Analiza aplicarii Programului de masuri pentru combaterea birocratiei in activitatea de relatii cu publicul a aratat ca personalul incadrat in compartimentele de relatii cu publicul este insuficient pentru organizarea activitatii in ture, astfel incit sa se asigure respectarea duratei timpului de lucru de 40 de ore pe saptamina.
Reamintim ca, in urma cu o luna si jumatate, functionarii publici din Finantele brailene, alaturi de omologii lor din tara, au cerut anularea HG nr.1723/2004, care stabilea programul de lucru al functionarilor. Sindicalistii au motivat ca angajatii sint obligati sa presteze ore suplimentare patru zile pe saptamina, uneori fara nici un fel de remunerare. Din acest motiv, volumul de munca scade calitatea prestatiei functionarilor publici, angajatii avind un randament scazut.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii