Mergi la conţinutul principal

Un nou incident grav la «Braicar»: uşa unui microbuz plin cu călători a căzut în timpul mersului

• incidentul s-a petrecut, vineri, în zona Pieţei Mari, pe traseul 13 • din fericire, nimeni nu a fost rănit • călătorii au fost preluaţi de un alt autobuz al societăţii, iar microbuzul defect s-a retras la garaj • directorul “Braicar” susţine că autovehiculul este vechi şi a fost introdus pe traseu dintr-o greşeală a unei secţii

 

Călătorii “Braicar”, din nou în pericol! Câteva persoane au fost la un pas să cadă dintr-un microbuz, după ce uşa s-a deschis în timpul mersului. Incidentul s-a petrecut, vineri, în jurul orei prânzului, în zona Pieţei Mari. Este vorba despre microbuzul cu numărul de înmatriculare BR-69-STC, ce efectua cursele pentru traseul 13 al operatorului “Braicar”.

Unul dintre martori ne-a sesizat cazul: “A căzut uşa microbuzului, pe traseul 13, la Piaţa Mare. Maşina era plină. Şoferul a spus că munceşte la «Braicar». A vorbit foarte urât la adresa călătorilor, pe un om mai în vârstă chiar l-a împins. A legat uşa cu o sârmă şi a plecat, lăsând călătorii jos. Am sunat la «Braicar», am explicat ce s-a întâmplat şi au spus că vor ajunge acolo. Am aşteptat 40 de minute, a venit alt “13”, iar călătorii au plecat. Nici urmă de cineva de la «Braicar»“, ne-a scris cititorul. Acesta a mai adăugat că nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Potrivit unor surse, uşa s-ar fi deschis din cauza supraaglomerării şi a vechimii mari a autovehiculului. De obicei, maşinile foarte vechi nu sunt scoase pe trasee, însă pentru că mai multe autobuze ar fi fost trase pe dreapta din cauza unor defecţiuni, s-ar fi apelat la această variantă.

Cornel Săndulescu, directorul operatorului de transport public în comun, ne-a confirmat incidentul, însă susţine că microbuzul nu trebuia să fie introdus pe traseu. “Acel microbuz nu trebuia să fie pe traseu. A fost introdus greşit de o secţie”, ne-a spus acesta. Întrebat dacă mai multe autobuze s-au defectat, Săndulescu a negat.

În urmă cu jumătate de an, uşile unui autobuz de pe traseul 4 al “Braicar” s-au deschis în timpul mersului, într-o curbă, iar un călător a căzut pe şosea. Omul s-a ridicat şi a mers mai departe, în timp ce şoferul autobuzului s-a prezentat la poliţie pentru a declara incidentul. După ce le-ar fi spus oamenilor legii că uşile s-au deschis din cauza unei defecţiuni tehnice, asupra bărbatului s-ar fi făcut presiuni de la conducerea societăţii să-şi schimbe declaraţia, însă fără rezultat. Şoferul era angajat pe perioadă determinată. După acest incident şi după ce a făcut afirmaţii în public despre starea tehnică deteriorată a unor autovehicule din parcul auto al societăţii, contractul de muncă nu i-a mai fost prelungit.

Însă n-a fost singurul autobuz cu uşile deschise în mers. Un alt incident de acest gen a fost suprins de un călător, tot în primăvara acestui an, pe traseul 35. Altădată, angajaţii s-au plâns de graficele prost întocmite, neţinându-se cont de valorile de trafic actuale şi de numărul de călători.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro