Mergi la conţinutul principal

Un nou concurs de directori de școli, noi candidați ”no name”

* 51 de profesori s-au înscris la noua sesiune a concursului și doar doi au fost de acord să le fie publicat numele și prenumele * 49 de posturi de directori și adjuncți din școlile brăilene au rămas vacante după prima sesiune a examenului

 

S-a dat startul unui nou concurs de directori dar profesorii candidează tot ”no name”. Așa cum ne-a precizat conducerea Inspectoratului școlar Județean (ISJ) Brăila, în perioada 19-25 ianuarie profesorii s-au putut înscrie la concurs, având din nou opțiunea de a-și anonimiza numele și prenumele. Astfel, dintre cei 51 de candidați care s-au înscriși 49 nu au dorit să își dezvăluie identitatea.

ISJ Brăila a scos la concurs în sesiunea ianuarie-aprilie 2022 un număr de 49 de posturi de directori și directori adjuncți, rămase vacante în urma examenului de directori de anul trecut. Astfel, la unitățile de învățământ din municipiu, sunt vacante funcțiile de directori de la Colegiul Tehnic ”C. D. Nenițescu”, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, școala Gimnazială ”Al. Pușkin”, școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir”, școala Gimnazială ”Nikos Kazantzakis”, școala Gimnazială ”Vlaicu Vodă”, Grădinița nr. 11, Grădinița nr. 56, Grădinița nr. 6 și Grădinița nr. 49. Posturi de director adjunct sunt vacante la Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”, Liceul Tehnologic ”Panait Istrati”, Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”, Liceul Tehnologic ”Gh. K. Constantinescu”, Liceul Teoretic ”Constantin Angelescu” Ianca, școala Gimnazială ”Anton Pann”, școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale”, școala Gimnazială ”Radu Tudoran”, școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”, școala Gimnazială ”Mihu Dragomir” și școala Gimnazială ”Vlaicu Vodă”.

În ceea ce privește unitățile școlare din județ, posturi vacante de directori sunt la Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” Măxineni și la școlile din comunele Mărașu, Berteștii de Jos, Bordei Verde, Cazasu, Cireșu, Gemenele, Lanurile, Racoviță, Roșiori, Surdila Găiseanca, Traian, Victoria, Vișani, Zăvoaia și școala Profesională ”Emil Drăgan” Gradiștea. De asemenea, sunt libere posturile de director adjunct de la Liceul ”C. Angelescu” Ianca, Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” și școlile din Însurăței, Berteștii de Jos, Galbenu, Stăncuța, Victoria, Tufești, Viziru și Zăvoaia. La concurs au fost scoase și posturile de director de la Palatul Copiilor și Centrul Județean de Excelență Brăila.

Reamintim că pe aceste funcții rămase vacante după concursul de anul trecut, inspectorul școlar general, Cătălin Canciu, a numit directori prin detașare în interesul învățământului. Așadar mandatul directorilor numiți va fi de doar trei luni, urmând ca posturile să fie ocupate de cei care vor câștiga concursul. Mandatul de director este de 4 ani.

Acum că s-a terminat perioada înscrierilor, lista finală a candidaților admiși să participe la concurs, în urma evaluării dosarelor, va fi publicată pe 31 ianuarie. Prima probă a concursului, cea scrisă, va fi pe 18 februarie, la centrul de examen de la Colegiul Național ”Ana Aslan”, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 29 martie. Următoarea probă, interviul, este programată în perioada 16-25 martie și se va desfășura la Casa Corpului Didactic. Rezultatele finale vor fi publicate pe 29 martie. Pe 4 aprilie se vor emite deciziile de numire în funcții a candidaților care vor promova concursul, cu intrare în vigoare la 19 aprilie 2022.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro