Pe DN 22 Brăila - Râmnicu Sărat puteau trece de filtrul poliţiei doar cei care demonstrau cu actele de identitate că locuiesc în Cazasu, Tudor Vladimirescu, Scorţaru, Comăneasca sau Movila Miresii Brăila, alături de mai multe judeţe din partea de sud şi sud-est a ţării, a intrat, de ieri seară, sub incidenţa unei noi avertizări de cod portocaliu pentru ninsori şi viscol, valabilă până miercuri, 8 februarie, la ora 12.00. În plus, după câteva zile de temperaturi ceva mai ridicate, frigul se reinstaurează în zona noastră. Sunt aşteptate din nou, în special noaptea, temperaturi sub minus 10 grade Celsius. Vremea nefavorabilă a dus încă de ieri la blocarea mai multor drumuri judeţene brăilene, ceea ce, inevitabil, a afectat transportul de persoane şi mărfuri. Inclusiv ediţia tipărită a cotidianului nostru nu a putut fi transportată până în Brăila, din cauza blocajelor rutiere. Din acest motiv, astăzi, cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" poate fi citit doar în variantă electronică. În zilele următoare, scoaterea pe piaţă a ediţiei tipărite va fi posibilă în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo.
Ieri după-amiază, în judeţul nostru erau blocate parţial zece drumuri judeţene. Se aflau în această situaţie DJ 203 Făurei - Jirlău - Galbenu - Bălăceanu; DJ 203 Făurei - Ulmu ; DJ 211 Dudeşti - Tătaru - Roşiori; DJ 211C Tătaru - Ciocile; DJ 211D Roşiori - Florica - Colţea; DJ 211A Viziru - Bordei Verde; DJ 211 intersecţia cu DN 2B - Bordei Verde - Lişcoteanca; DJ 221 Cazasu - Gemenele - Şuţeşti; DJ 202A Gradiştea - Racoviţa; DJ 203A Galbenu - Drogu - Vişani.
În municipiu s-a acţionat pentru deszăpezire chiar şi pe străzile cartierelor periferice Pentru deblocarea acestor drumuri se acţiona cu 13 utilaje, însă munca drumarilor era extrem de dificilă, din cauza vântului care spulbera zăpada de pe câmp şi o transporta pe căile rutiere.
În ceea ce priveşte drumurile naţionale, continuau să fie probleme pe rutele de legătură cu judeţele Buzău şi Focşani. Deşi Secţia Drumuri Naţionale Brăila anunţa că pe sectorul brăilean al acestor drumuri se acţionase non-stop şi nu existau dopuri de zăpadă, la ieşirea din municipiu existau filtre care restricţionau circulaţia. Astfel, pe DN 22 Brăila - Râmnicu Sărat erau lăsaţi să îşi continue drumul, pe porţiunea Cazasu - Movila Miresii, doar şoferii care prezentau documente din care să reiasă că locuiesc în Cazasu, Tudor Vladimirescu, Scorţaru, Comăneasca sau Movila Miresii. Poliţia Rutieră motiva această restricţie prin faptul că dincolo de Movila Miresii, înspre Gradiştea, vântul spulbera zăpada şi era posibil să se formeze blocaje care să pună în pericol viaţa celor surprinşi în trafic. În ceea ce priveşte DN 2B Brăila - Buzău, la intersecţia cu Şoseaua de Centură, era instituit un filtru care nu permitea vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone să îşi continue drumul.
Pentru că bacurile nu făceau faţă sloiurilor, s-a apelat la împingătorul "Traian" al Termocentralei Brăila pentru aducerea unei paciente din Insula Mare În municipiu s-a acţionat destul de bine, cel puţin de vineri până ieri după-amiază. În urma criticilor primite după felul cum a decurs activitatea de deszăpezire de anul trecut, Primăria a reuşit să mobilizeze corespunzător cele trei firme de salubrizare care deţin contractul de deszăpezire a străzilor din municipiu - "Braicata", RER şi "Eco". Astfel, pe arterele principale s-a putut circula fără probleme, iar utilajele au acţionat chiar şi pe străzile cartierelor periferice, eliberându-le de zăpadă. Rămâne de văzut dacă responsabilii cu deszăpezirea se vor descurca la fel de bine şi în zilele următoare, în condiţiile în care prognozele meteo anunţă căderi masive de precipitaţii sub formă de ninsoare.
În ceea ce priveşte situaţia de pe Dunăre, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila anunţa, ieri după-amiază, că, după mai multe zile în care fluviul a fost acoperit cu sloiuri de gheaţă în proporţie de 90%, proporţia a scăzut la 40%, datorită temperaturilor în creştere, înregistrate sâmbătă şi duminică. Cu toate acestea, ieri, bacurile care asigurau legătura cu Insula Mare a Brăilei şi judeţul Tulcea continuau să aibe probleme cu traversarea fluviului. Sâmbătă, bacurile firmei "TCE 3 Brazi", de la trecerea Stânca, nu au putut ajunge la malul de vizavi, pentru a prelua o pacientă de 75 de ani aflată în stare critică, ce fusese adusă cu ambulanţa din Măraşu. Din acest motiv, s-a apelat la împingătorul "Traian", al Termocentralei Brăila. Acesta a putut face faţă sloiurilor, astfel că a îmbarcat pacienta şi a adus-o pe malul brăilean, unde a fost preluată de o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila şi dusă la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Pe timpul traversării Dunării, la bordul împingătorului "Traian", pacienta a fost asistată de un echipaj SMURD Brăila.