Mergi la conţinutul principal

Un miner sărac a încasat 3,35 milioane de dolari după ce a descoperit cele mai mari exemplare dintr-o piatră prețioasă rară

Un miner sărac din țara africană Tanzania a făcut cea mai norocoasă descoperire din viața lui – două pietre prețioase imense, cele mai mari descoperite vreodată în această țară. Grație acestei descoperiri, el va primi un cec de 3,35 de milioane de dolari, relatează The Guardian.

 

Cele două pietre prețioase violet-albastre, fiecare de dimensiunea unui antebraț, au fost descoperite de Saniniu Lazier într-una din minele tanzaniene din nordul țării. Minele sunt înconjurate de un zid pentru prevenirea traficului de astfel de pietre direct din mină.

„Dăm o petrecere mare mâine”, a spus minerul, un om sărac care trăiește de pe o zi pe alta din munca pe care o face în subteran. „Vreau să construiesc un mall și o școală. Vreau să construiesc școală în apropiere de casa mea. Sunt mulți oameni săraci aici care nu își permit să își ducă copiii la școală”, a mai spus el.

Prima piatră prețioasă descoperită cântărește 9,27 kilograme, iar a doua 5.103 kilograme. Tanzanita este o piatră prețioasă care poate fi găsită doar într-o mică regiune din nordul accestei țări.

Minerul va primi din partea Băncii Naționale a țării un cec de peste 3 milioane de dolari, după ce instituția a decis cumpărarea celor două pietre. El a fost felicitat și de președintele Tanzaniei prin telefon.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro