Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un militar britanic, arestat in legatura cu presupusele abuzuri de la Basra

Un militar britanic a fost arestat in legatura cu inregistrarea video care prezinta soldati britanici care comit abuzuri asupra unor civili irakieni, relateaza Sky News.
Ministerul Apararii a confirmat ca politia militara britanica a efectuat o arestare.
Un purtator de cuvint al Ministerului britanic de Externe a declarat ca politia militara va interoga martorii oculari si va vorbi cu presupusele victime inainte de a intocmi un raport.
Inregistrarea video prezinta militari americani din Basra care imping si lovesc tineri irakieni.
Militarii sint prezentati in imagini tirind patru tineri intr-o locatie militara, dupa ce mai multi irakieni au aruncat cu pietre asupra soldatilor, in cursul unei manifestatii. "O, da, o s-o incasati! Da, micutilor obraznici. Muriti!", striga persoana care a inregistrat imaginile.
Publicatia News of the World a anuntat ca aceasta caseta, realizata in 2004, le-a fost prezentata mai intii trupelor britanice din tara.
Posturile de televiziune Al-Jazeera si Al-Arabiya au prezentat imaginile respective impreuna cu altele care infatisau abuzurile comise la Abu Ghraib.
Seful Consiliului municipal din Basra, Mohammed al-Abadi, a declarat ca liderii locali doresc masuri rapide in urma acestui scandal si asigurari ca irakienii "nu vor mai fi umiliti".
"Condamnam si denuntam acest act criminal si brutal. Irakienii nu merita astfel de tratamente", a subliniat el.
"Aceasta este o dovada a incalcarii drepturilor omului practicata de trupele britanice din Basra", a spus Akil al-Bahadily, un oficial de la biroul local al liderului siit radical Moqtada Sadr.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii