Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un lider al filialei irakiene a al-Qaida, responsabil de numeroase rapiri, ucis de armata SUA

Trupele americane din Irak l-au ucis pe unul dintre liderii filialei locale a retelei al-Qaida, acuzat de rapirea anul trecut a jurnalistei Jill Carroll si a altor straini, a anuntat, joi, armata americana, citata de Reuters.
Generalul William Caldwell, purtatorul de cuvint al armatei americane, a comunicat ca este vorba de Muharib Abdul Latif al-Jubouri, "responsabilul cu informatiile" al Organizatiei al-Qaida din Irak. Se pare ca teroristul a fost ucis marti, intr-un raid desfasurat la nord de Bagdad.
"A fost ucis la vest de orasul Taji, marti 1 mai", a precizat Caldwell in cursul unei conferinte de presa.
Caldwell a dezvaluit ca Jubouri a fost implicat si in rapirea americanului Tom Fox si a doi cetateni germani.
Jill Carroll, corespondentul cotidianului Christian Science Monitor, a fost tinuta in captivitate in Irak timp de doua luni, dupa care a fost eliberata. Fox a fost rapit in noiembrie 2005, iar cadavrul sau a fost gasit in martie 2006.
"Cind eliminam o asemenea persoana, cu reputatia de criminal, este ceva important", a adaugat Caldwell, precizind ca Jubouri a fost identificat prin teste ADN.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii