Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un incendiu produs la o mina din Spania obliga populatia sa ramina in locuinte

Mai multe mii de persoane s-au vazut obligate sa ramina in propriile locuinte, vineri, din cauza unui incendiu produs intr-o mina de carbune din nord-vestul Spaniei, care a provocat un nor dens de fum, a declarat un oficial din cadrul protectiei civile, citat de AFP.
Incendiul, produs in apropiere de orasul Sama de Langreo, in Asturia, nu s-a soldat cu victime, dar 18 persoane au fost internate cu probleme respiratorii sau iritatii ale ochilor si ale epidermei, considerate mai putin grave, a declarat protectia civila.
Incendiul, ale carui cauze nu se cunosc, s-a declansat vineri dimineata, in jurul orei locale 08.30 (09.30, ora Romaniei), pe o banda rulanta acoperita care transporta carbune, iar arderea lenta a degajat importante cantitati de fum.
Accesul la instalatia suspendata, lunga de 2,5 kilometri, care face legatura intre doua puturi de mina si un centru de tratare si depozitare este dificil pentru pompieri, a precizat protectia civila din Asturia.
Totusi, "nivelul concentratiei de monoxid de carbon si de sulf este inferior pragului de alerta, iar concentratia de fum tinde sa se diminueze", a adaugat oficialul citat.
Citiva locuitori si elevi au fost evacuati ca masura de siguranta, a adaugat sursa citata, precizind ca un centru de coordonare pentru operatiunile de interventie a fost infiintat la Sama de Langreo, oras locuit de circa 20.000 de persoane.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii