Skip to main content

Un "Ghid de fiscalitate" util mediului de afaceri

Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" a gazduit, miercuri, lansarea "Ghidului aplicativ de fiscalitate romaneasca armonizata cu normele europene", realizat de dr. ec. Mihaela Marcu, director executiv adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice si ec. Carmen Siclovan, director executiv adjunct la Departamentul Control fiscal al aceleiasi institutii.
Moderatorul evenimentului a fost directorul Bibliotecii Judetene, Rodica Draghici, care a apreciat ca este un eveniment de exceptie, iar cartea va fi folositoare elevilor, studentilor, oamenilor de afaceri. Carmen Siclovan este la prima aparitie editoriala, in timp ce Mihaela Marcu este la cel de-al treilea volum, primul fiind redactat in colaborare cu cadre universitare de la Universitatea "Brancoveanu", iar cel de-al doilea volum fiind chiar teza de doctorat, "Eficienta, de la economic la social".
Vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu, a apreciat ca "Ghidul" este o lucrare importanta aparuta intr-un moment potrivit si care a stirnit deja interesul tuturor celor din mediul de afaceri. O prezentare detaliata a continutului volumului a realizat ec. Costica Sirbu, presedintele structurii judetene a Corpului Expertilor Contabili din Romania. A fost apreciat faptul ca la inceputul cartii s-au publicat elemente importante despre Uniunea Europeana, pentru ca multi oameni de afaceri nu cunosc aceste detalii. "Ghidul este un instrument de lucru pentru cei care se ocupa de aplicarea legislatiei fiscale. Pune fata in fata legislatia de pina la 31 decembrie 2006 cu cea de acum. Adevaratii profesionisti pot intelege prin analiza si rationament daca momentul 1 ianuarie 2007 e un salt calitativ sau ne indeparteaza de gradul de fiscalitate pe care trebuie sa-l atingem pina in 2008. Ghidul constata eficienta pe care o are asupra mediului de afaceri noul sistem fiscal, e util, il vom recomanda membrilor si il vom folosi in realizarea programelor de formare profesionala. El nu influenteaza cititorii si profesionistii cu comentarii, cu solutii si interpretari care sa manipuleze cititorii informatiilor cu caracter fiscal. Ghidul lasa cititorul sa gindeasca cu propriul cap, sa formuleze singur un rationament in aplicare in functie de interesul si caracteristicile pe care le are", a explicat ec. Costica Sirbu.

"Lucrarea putea sa fie si altfel, dar am vrut sa prinda momentul de inceput al anului"

Sergiu Mainea, directorul general al Camerei Judetene de Conturi Braila, a apreciat curajul pe care l-au avut autoarele ca sa se apuce de o asemenea munca pentru ca legislatia este foarte stufoasa. "Ghidul vine intr-un moment in care fiscalitatea se schimba si trebuie sa ne aliniem la normele europene. Au aparut pe piata intr-un timp scurt foarte multe acte normative, iar ghidul e util tuturor contribuabililor, in special celor care sint pusi sa vegheze asupra legalitatii colectarii, constatarii, impunerii si administrarii banului public. Mi se pare foarte sintetic, nu se intervine asupra textului de lege, nu se fac comentarii, este foarte bine. E momentul propice de aparitie si da de lucru contribuabililor organelor de control, unitatilor adminstratiei fiscale si celor care au sarcina sa pregateasca, a cadrelor didactice si a celor care vor sa invete", a spus directorul Sergiu Mainea. Editorul volumului, Stan Munteanu, a spus ca este prima carte de asemenea factura si ca a fost uimit de curajul si rapiditatea celor doua autoare. Ec. Carmen Siclovan, cea care a debutat cu prilejul lansarii acestui volum, a spus ca va exista si o reeditare a cartii care sa fie de folos celor care au nevoie si a multumit tuturor celor care au sprijinit-o in realizarea cartii, colegi, prieteni si familiei, care a suportat uneori doar prezenta ei fizica. "Lucrarea putea sa fie si altfel, dar am vrut sa prinda momentul de inceput al anului. Formez cu Carmen o echipa, dar acum imi aduc aminte ca si cu domnul director Buteica, si cu domnul director Enache si cu fostii mei colegi din "Brancoveanu" eram si am ramas o echipa. Mai sint in sala si contribuabili care ne-au cerut un sfat, cu care am fost o echipa. Mai sint si colegii nostri de la control si administrare fiscala care ne inteleg cel mai bine munca pe care am facut-o si carora le multumim ca au venit si au inteles ce este acela spirit de echipa. Este important ca echipa se mareste si odata cu intrarea in Uniunea Europeana intelegem altfel sa fim o echipa", a spus si autoarea, dr. ec. Mihaela Marcu. In final s-au acordat autografe, iar directorul Bibliotecii Judetene, "Panait Istrati", Rodica Draghici a invitat si alti specialisti din domeniul fiscal sa-si lanseze cartile la biblioteca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu