Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un ceh cautat pentru trafic de arme va fi extradat din Belgia

Omul de afaceri ceh Dalibor Kopp, dat in urmarire generala de autoritatile de la Praga pentru vinzare ilegala de arme catre Orientul Mijlociu, in special in Irak, va fi extradat din Belgia pentru a fi judecat in Cehia, a anuntat, joi, un purtator de cuvint al Ministerului de Justitie, citat de AFP.
"Am aflat astazi ca Regatul Belgiei si-a dat acordul pentru extradarea sa", a declarat Petr Dimun pentru postul public de televiziune CT1.
Kopp, in virsta de 43 de ani, a fost arestat pe aeroportul din Bruxelles pe data de 5 ianuarie, in timpul unei escale efectuate la intoarcerea sa din Liberia.
El este acuzat, alaturi de un complice, de comert ilegal cu material militar si detinere ilegala de arme. Perchezitiile realizate la firma sa din Cehia au dus la descoperirea unei linii de productie pentru munitii, importata si utilizata clandestin.
Autoritatile cehe au emis un mandat international de arestare pe numele lui Kopp, in 2004, dupa ce acesta a fugit din tara. El a fost arestat, initial, in Liberia, unde a fost inchis si eliberat de mai multe ori.
Kopp risca o pedeapsa "de pina la 10 ani de inchisoare", a anuntat politia ceha, intr-un comunicat, in luna ianuarie.
Omul de afaceri este considerat "un mare pericol pentru pacea din Africa de Vest", a afirmat un functionar Interpol, David Rodr, citat de cotidianul ceh Lidove Noviny.
Kopp a organizat, intre 1995 si 1996, livrarea a 25.000 de pusti automate si a 12 milioane de cartuse catre miscarea radicala palestiniana Hamas, potrivit aceluiasi ziar.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii