Mergi la conţinutul principal

Un castel din Italia și satul în care se află se vând cu 2 milioane de dolari

• un castel medieval din Italia și cătunul Serravalle în care se află, situate la jumătatea distanței dintre Modena și Bologna, în regiunea Emilia Romagna din nordul țării, sunt scoase la vânzare pentru 1,9 milioane de euro sau aproximativ 2 milioane de dolari

Castelul este locuibil, este dotat cu apă curentă, electricitate și încălzire și necesită doar reparații minime. De asemenea, prețul este negociabil.
Amplasat într-o zon
ă pitorească, cu dealuri înverzite, castelul vine la pachet cu o porțiune din sat, care a făcut odată parte din domeniul său. Castelul are fortificația antică originală cu o suprafață de 1.800 de metri pătrați, situată la o altitudine de 400 de metri.
Proprietatea cuprinde castelul medieval, un palat impun
ător din secolul al XVIII-lea cu 3 etaje numit Palazzo Boccadiferro, unde locuiesc ocazional proprietarii actuali, o cabană de vânătoare cu magazie de lemne, un turn de observație cu patru etaje, o pasarelă panoramică și un parc luxuriant de 14.000 de metri pătrați.
„Nu numai c
ă este foarte convenabil, dar are un potențial enorm atât ca domeniu privat, liniștit și izolat, cât și ca investiție într-o eventuală stațiune”, a declarat pentru CNN Paolo Giacopini, de la Immobiliare Giacopini, agenția imobiliară care se ocupă de vânzare.
„Farmecul
și panorama sunt de neegalat. Clădirile sunt înconjurate de podgorii, într-o locație strategică între cele două orașe importante din Emilia Romagna, o regiune minunată, care are chiar mai multe castele și conace decât Toscana vecină”, a mai spus Giacopini.
Momentan, proprietatea este închiriat
ă pentru evenimente private și conferințe, dar actualii proprietari nu mai pot face față administrării vastului domeniu. Ei locuiesc la castel în lunile de vară, spune Giacopini, așa că este complet utilat și are mai multe dormitoare și băi. Cabana de vânătoare cu două etaje este și ea încălzită.
În timp ce castelul este conservat impecabil, alte p
ărți ale proprietății, cum ar fi turnul de pază, construit în 1227 și modificat în 1523, are nevoie de câteva reparații.
Mobilierul luxos în stil renascentist, inclusiv picturile, pot fi cump
ărate și ele.

Legendele spun c
ă domeniul ar fi bântuit
Având în vedere valoarea istorică și artistică, castelul se află sub supravegherea autorităților regionale de patrimoniu, care au impus restricții în privința schimbărilor structurale. Astfel, orice lucrare de amenajare necesită aprobare, iar modificările nu prea sunt posibile.
Un pasaj subteran secret leag
ă turnul de palat și a fost folosit cândva de paznicii care fugeau inamici.
De
și este liniștită și pașnică, proprietatea nu este complet izolată. Satul are 40 de locuitori, o biserică cu fresce, o tavernă și un muzeu al vinului.
Un portal mare din piatr
ă, cu o stemă și statui, întâmpină vizitatorii la intrare.
Imobilul a suferit mai multe îmbun
ătățiri în timp. Palatul, numit după familia Boccadiferro, care l-a condus timp de patru secole, a fost inițial o simplă casă.
Conform legendelor locale, castelul
și moșia sunt bântuite de fantomele unuia din lorzii Boccadiferro, despre care se spune că și-a ucis cele 12 soții pe care le-a avut de-a lungul vieții. Spiritele lor chinuite și furioase ar bântui de asemenea holurile în căutarea răzbunării, lăsând în aer miros de parfum. Giacopini spune însă că acestea sunt doar povești.
„Fratele decedat al actualului proprietar a scris un material despre istoria locului
și a aflat că Boccadiferro era atât de îndrăgostit de singura lui soție încât i-a pictat portretul de mai multe ori, având ținute diferite, așa că s-a presupus că erau mai multe femei. Dar a fost doar una”, spune el.
Serravalle este perfect pentru iubitorii de natur
ă și are o gastronomie tradițională bogată. În apropiere sunt și mai multe trasee pentru drumeții, ciclism și călărie și un teren de golf cu 18 găuri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro