Mergi la conţinutul principal

Un căruţaş tupeist şi agresiv s-a pricopsit cu trei amenzi dintr-un foc

• individul s-a dat în spectacol pe o stradă din cartierul Viziru înjurând ziariştii care îl fotografiau • martor la incident, primarul Marian Dragomir a solicitat imediat Poliţiei Locale să trimită un echipaj la faţa locului • căruţaşul i-a înjurat inclusiv pe agenţii care l-au tras pe dreapta, însă s-a calmat după ce a primit trei sancţiuni în valoare totală de 1.545 de lei

 

Ameninţările Primăriei că se va trece la confiscarea căruţelor care vor mai fi găsite în trafic, pe străzile municipiului, nu sunt luate în serios de toţi proprietarii de atelaje. De asta s-a convins inclusiv primarul Marian Dragomir care, ieri, nu numai că a văzut o căruţă pe o stradă din cartierul Viziru dar a şi fost martorul comportamentului de-a dreptul grobian al căruţaşului. Primarul participa la o acţiune ce marca darea în folosinţă a noului autocar intrat în dotarea Teatrului de Păpuşi din municipiu. Autocarul, în care se aflau şi câţiva ziarişti, se deplasase la Grădiniţa nr. 47, din cartierul Viziru, pentru a prelua câţiva copii ce trebuia să ajungă la o piesă de teatru. În timp ce se îmbarcau cei mici, prin zonă a trecut o căruţă, iar ziariştii au fotografiat-o, întrebându-l pe edilul-şef ce se mai întâmplă cu confiscarea atelajelor, despre care acesta vorbise la o conferinţă de presă de la începutul lunii februarie. Văzându-se fotografiat, căruţaşul a început să profereze injurii şi ameninţări la adresa ziariştilor, strigând tot felul de cuvinte ce nu pot fi reproduse aici. Şirul înjurăturilor a continuat până când individul a ajuns în dreptul autocarului şi a observat că printre cei prezenţi se află şi primarul. Imediat, a “schimbat macazul”, devenind de-a dreptul umil, cu o replică de genul “Să trăiţi, dom' primar, mă scuzaţi, n-am ştiut că sunteţi şi dumneavoastră!”.

Dragomir a sunat, totuşi, la Poliţia Locală, solicitând ca un echipaj să vină de urgenţă la faţa locului, pentru a-l sancţiona pe căruţaşul tupeist. Agenţii l-au ajuns din urmă pe Str. Grigore Alexandrescu, însă individul nu a fost prea impresionat de apariţia oamenilor în uniformă, luându-i şi pe aceştia la înjurături. În acest context, a primit nu una, ci trei sancţiuni.

“Este vorba despre cetăţeanul Ionel C., 36 de ani, originar din comuna Stăncuţa, care locuieşte fără forme legale în cartierul Lacu Dulce, din municipiul Brăila. Acesta a fost amendat cu 1.305 lei, în baza OUG 195 din 200, pentru că a circulat cu un atelaj pe raza municipiului, cu 200 lei, în baza Legii 61 din 1991 republicată, pentru proferarea de injurii şi expresii jignitoare, dar şi cu 40 de lei, în baza OUG 97 din 2005, pentru deţinerea unui act de identitate cu termenul de valabilitate expirat”, ne-a informat Georgică Tănase, directorul interimar adjunct al Poliţiei Locale Brăila.

În ceea ce priveşte confiscarea căruţelor, conducerea Poliţiei Locale ne-a informat, aşa cum a făcut-o şi în urmă cu câteva zile, că deocamdată nu s-a procedat la o astfel de măsură deoarece încă nu s-a organizat un spaţiu unde să fie depozitate atelajele reţinute de la proprietari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro