Mergi la conţinutul principal

Un câine tăiat cu sabia a fost găsit agonizând pe o stradă din Brăiliţa

* voluntarii asociaţiei de protecţie a animalelor „Dog Rescue” l-au preluat şi încearcă să-l salveze da, cel mai probabil, patrupedul va rămâne paralizat * a fost depusă plângere la poliţie pentru identificarea celui care a mutilat câinele

 

În această dimineaţă voluntarii de la Don Resque au găsit un câine comunitar tăiat cel mai probabil cu o sabie. Cinele agoniza pe o stradă din cartierul Brăilita. Deşi l-au văzut suferind, locatarii zonei, în loc să sune la protecţia animalelor sau poliţie, nu au făcut decât să-i dea o coajă de pâine şi apă. Într-un târziu în această dimineaţă au anunţat autorităţile.

Câinele a ajuns la un punct de intervenţii veterinare, unde zilele acestea se fac sterilizări.Administratora firmei în curtea căreia se fac operaţiile a rămas oripilată şi susţine că nu a văzut niciodată aşa ceva. "Lumea trebuie să ştie ce se întâmplă, şi că este ilegal. Nu este o rană de topor, nu este una de accident, este una de armă albă, coloana este secţionată total. Eu ştiu că deţinerea de arme albe este ilegală, iar poliţia are obligaţia să facă investigaţii. Eu am depus o plângere la poliţie şi am toată încrederea că îşi vor face datoria. Noi facem ce putem echipa medicală încearcă să-l salveze, avem un voluntar care îl duce la Bucureşti, mai departe nu mai depinde de noi, dar ştim că am făcut tot ce am putut. Eu am întâlnit multe cazuri de abuzuri, dar aşa ceva nu am văzut. Sunt destul de afectată şi cred că orice om normal trebuie să fie afectat de aşa ceva. Cine a făcut cred că trebuie să beneficieze de sprijin psihiatric. Sunt nişte orori care nu trebuie să se întâmple. Când am luat căţelul am întrebat în stânga în dreapta dacă ştie cineva ce s-a întâmplat. Ei au avut grijă i-au pus mâncare dar un căţel cu coloana secţionată nu ştiu dacă mănâncă. Eu am întrebat la câteva porţi, lucrurile astea nu se întâmplă fără să vadă cineva. Acolo este o zonă de case, lumea este în vârstă, stătea acasă, toţi erau la porţi dar ne-au spus că nu au văzut nimic, ba ne-au spus că au fost acum câteva zile hingherii şi poate au făcut ei aşa ceva. Că să faci aşa o rană unui animal trebuie să-ţi doreşti foarte mult.. Nu se mişcă, nu poate să fugă, este paralizat doar că avea ochii deschişi. Starea asta de şoc este periculoasă, nici anestezie nu poate să-i facă domnul doctor, dacă se vine cu anestezie pe starea de şoc este un risc foarte mare. Dacă îşi revine oricum va rămâne paralizat, o să-i căutăm un căruţ să se poată mişca".

În acelaşi loc, lângă căţel mai era un alt câine şi acesta era rănit dar mai puţin. O locatară din zonă susţine că l-a văzut plin de sânge.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro