Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un brailean de pe strada Campiniu reclama o paguba de 20 de milioane de lei

Atunci cind nu au la indemina bunuri mai valoroase pe care sa le fure, spargatorii de locuinte se multumesc cu ce le iese in cale, preferind sa goleasca pivnitele si camarile oamenilor, decit sa plece de la locul faptei "cu mina goala". Doi indivizi care, in urma cu aproape patru ani, au sustras mai multe bunuri alimentare din locuinta unui brailean de pe strada Radu S. Campiniu, recidivisti notorii, au fost dati pe mina justitiei pentru vreo citiva saci cu malai, faina, zahar si orez. Pagubasul solicita despagubiri de 20 de milioane de lei vechi, desi prejudiciul estimat este mult mai mic.
Recidivistii Vasile Amariutei, 45 de ani si Paul Vasile, de 44 de ani, au dat iama in locuinta lui Matei S., de pe strada Radu S. Campiniu in dupa-amiaza zilei de 10 martie 2002. Potrivit procurorului Marinela Cosnita, de la Parchetul Local, in jurul orei 17.00, cei doi s-au intilnit in Piata Danubiu si, de acolo, au mers la locul faptei. Locuinta partii vatamate se afla intr-un corp de cladire partial nelocuit. Hotii au escaladat o fereastra, apoi au coborit in subsolul cladirii si, de aici, printr-o gura de aerisire, in curtea interioara. Din curte, ei au intrat in locuinta lui Matei S. Initial, Vasile Amariutei a sustras dintr-o camera 5 kg de malai, 5 kg de faina, 3 kg de zahar si 2 kg de orez, pe care le-a pus intr-un sac si le-a dat lui Paul Vasile. Acesta a plecat cu "prada" acasa, pe strada Plevnei 69. Ulterior, Amariutei - care a mai intirziat la locul faptei -, a mai pus mina pe 10 kg de malai, 2 litri de vin, o lanseta de pescuit si trei cauciucuri de bicicleta "Tohan". A iesit cu ele pe una din ferestrele imobilului, dar cind sa plece, a fost inhatat de o patrula de politie.
Matei S., cel care a fost pagubit de recidivistii Amariutei si Vasile, solicita 20 de milioane de lei daune civile.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii