Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un agent comercial a delapidat peste 160 de milioane de lei

Nelutu Danut Popovici, 31 de ani, fost agent comercial la SC "Laro Distribution" Bucuresti - Punct de lucru Braila, in prezent taximetrist, a fost trimis in judecata pentru comiterea infractiunilor de delapidare in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Potrivit procurorului Mihaela Marinescu, de la Parchetul Local Braila, "in perioada mai 2003 - ianuarie 2005, Popovici si-a insusit in interes personal, in mod repetat, diferite sume de bani cauzind un prejudiciu total de 160.829.000 de lei". Desi invinuitul a recunoscut ca ar fi sustras "numai" 30 de milioane de lei, totusi, el s-a angajat in scris sa restituie firmei prejudiciate 163.825.000 de lei, pina in 2007. Suma respectiva reprezinta cuantumul cu care "Laro" s-a constituit parte civila in procesul penal.
Oamenii legii precizeaza ca, in perioada in care a lucrat ca agent comercial la SC "Laro Distribution" SRL Bucuresti (filiala Braila), Nelutu Popovici a intocmit 129 de facturi fiscale pentru un numar de 110 clienti (societati comerciale), valoarea acestora nefiind inregistrata in contabilitatea firmei distribuitoare. Invinuitul completa factura pe numele unei societati la care nu ducea efectiv marfa, aceasta fiind vinduta altui client. In alte cazuri, factura era completata cu date fictive (nume de societati care nu existau sau care isi incetasera activitatea). Pe parcursul urmaririi penale, Popovici a negat ca si-ar fi insusit 160 de milioane de lei (prejudiciul total cauzat SC "Laro Distribution" SRL), afirmind ca mare parte din aceasta suma reprezinta de fapt datorii neachitate ale unor clienti. Afirmatia a fost combatuta de declaratiile martorilor audiati - clientii agentului comercial delapidator. Dosarul cauzei a fost trimis instantei de fond a Judecatoriei Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii