Mergi la conţinutul principal

Ultramaraton Galaţi-Bucureşti, dedicat Zilei Protecţiei Civile şi unor cauze umanitare

• la cursa care a început ieri, la ora 18.00, au pornit doi temerari, un militar gălăţean şi un ofiţer ISU • aceştia şi-au propus să alerge pe câteva sute de kilometri pentru a atrage atenţia asupra unor situaţii disperate în care se află câteva persoane afectate de boli grave • printre cei în cauză se află şi pompierul brăilean Viorel Dima, care are mare nevoie de ajutor financiar pentru a urma un tratament împotriva cancerului, la o clinică din Viena

 

Cu două zile înainte de Ziua Protecţiei Civile, care se serbează anual, în România, pe 28 februarie, caporalul Laurenţiu Cobzaru, militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, judeţul Galaţi, şi sublocotenentul Petronela Lungu din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti au pornit într-un ultramaraton, pe distanţa Galaţi - Bucureşti. Aceştia au plecat în ambiţioasa cursă, ieri, la ora 18.00, fiind însoţiţi de plt. maj. Costel Mazâlu din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, care îi va  asista pe tot traseul, de la volanul unui autoturism. Ultramaratonul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 86 de ani de la semnarea de către Regele Carol al II-lea a „Înaltului Decret Regal nr. 468” din 28 februarie 1933, care a consfinţit înfiinţarea Apărării Pasive.

Aşa cum v-am mai informat, activitate are şi un scop caritabil, pentru plutonierul adjutant Viorel Dima, pompier la I.S.U. Brăila, aflat sub tratament la un spital din Viena pentru tratarea unei boli grave (cancer esofagian cu metastaze ficat), dar şi pentru Antonia Gal (fiica militarului M.Ap.N.  Gal Ciprian Isidor),  Marcel Roşu (militar  M.Ap.N.) şi Ana-Maria Tudor (elevă). Toţi cei patru au nevoie de sprijin financiar pentru a se putea trata de bolile grave de care suferă, iar maratoniştii şi-au propus să atragă atenţia asupra situaţiei lor, astfel încât oamenii de bine să afle despre ce este vorba şi să ajute, fiecare după posibilităţi.

Itinerariul propus de organizator a fost: municipiul  Galaţi (Asociaţia de Autism – „Şi noi suntem copiii voştri”) – I.S.U.  Galaţi – I.S.U.  Brăila -  Albina  - Viziru – Bărăganu – Slobozia – Dragalina – Ileana - Fundulea – Brăneşti – Pantelimon – I.G.S.U. Bucureşti. Cursa s-a desfăşurat după închiderea ediţiei cotidianului nostru. Vom reveni cu amănunte.

În altă ordine de idei, cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, sub deviza “Cu viaţa mea apăr viaţa”, la sediul ISU Brăila se vor organiza, astăzi şi mâine,  competiţii sportive, avansări în gradul următor a patru cadre militare şi activităţi de informare preventivă la care vor participa elevi din instituţiile de învăţământ brăilene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro