Skip to main content

Ultimul drum, prea scump pentru familia unui brailean mort in Italia

A plecat in strainatate, ca multi alti romani, sa-si faca un rost in viata. Destinul i-a jucat insa o farsa sinistra braileanului Dragomir Grigore. A murit in Italia, intr-un stupid accident de motocicleta, chiar de ziua lui de nastere: implinea 33 de ani. In urma lui au ramas o fetita de 7 ani, acum orfana si o familie indurerata si disperata ca nu are bani sa aduca in tara trupul neinsufletit al tinarului, pentru a-l ingropa crestineste. Daca in decurs de o saptamina nu vor reusi sa faca rost de intrega suma necesara aducerii acasa a ramasitelor pamintesti, acestea vor fi incinerate in Italia.

"Daca nu platim 4.000 de euro, il incinereaza in Italia"

Parintii lui Dragomir Grigore, tinarul de 33 de ani care, plecat la munca in Italia, si-a gasit acolo tragicul sfirsit, au nevoie urgenta de ajutor financiar. Oameni simpli, de la tara, cu o gospodarie modesta in satul Gulianca, comuna Salcia Tudor, ei au ramas sa duca pe umeri, pe linga povara celor aproape 70 de ani, toata grija pentru nepotica de 7 ani, dar si pentru celalalt fiu al lor, care sufera de un handicap. Venitul acestei familii se rezuma la pensia batrinului Ghirca Grigore, de 540 de lei si ajutorul social de 180 de lei pentru baiatul cu handicap. Tragedia care s-a abatut asupra acestei familii este cu atit mai greu de suportat cu cit oamenii se zbat in neputinta de a plati unei firme din Messina, Italia, suma de 4.000 de euro necesara aducerii in tara a trupului neinsufletit al fiului lor. "Sintem disperati. Baiatul plecase in Italia sa ne ajute, ne-a trimis bani de cite ori a putut, cind am avut mai mare nevoie, el ne-a scos din necaz. Mi-a trimis bani cind m-am operat, a trimis bani si la fetita, cind a inceput scoala. Si acum noi nu putem sa-l aducem acasa, sa-l inmormintam cum se cuvine, ca nu avem bani. Ne-au spus cei din Italia ca daca nu platim mai repede, il incinereaza. Firma care i-a facut deja autopsia si i-a scos certificatul de deces ne cere 4.000 de euro ca sa-l trimita in tara. Sintem oameni necajiti, de unde sa luam noi atitia bani?", se intreaba tatal decedatului.

Cursa mortii pe motocicleta

Dragomir plecase in Italia in urma cu aproape un an, ajutat fiind de un unchi deja stabilit acolo. Voia sa ofere fiicei sale de 7 ani o viata mai buna, sa o faca sa uite de saracie si sa ii mai aline un pic dorul de o mama pe care, practic, nu a cunoscut-o. Femeia a abandonat-o imediat dupa nastere si de atunci familia nu mai stie nimic despre ea. Bunicii paterni au fost cei care i-au oferit micutei un camin, dar virsta inaintata si problemele de sanatate ale celuilalt fiu al lor, au facut sa nu aiba o situatie usoara. Din acest motiv, Dragomir Grigore a ales calea strainatatii. A plecat anul trecut, in iulie si s-a stabilit in Messina, unde a reusit sa-si gaseasca de lucru cu ajutorul unui unchi si-al fiului acestuia. Pentru a nu se simti atit de departe de casa, tinarul isi petrecea mare parte a timpului liber impreuna cu rudele sale. In acea zi fatidica, 1 noiembrie, ziua lui de nastere, a plecat cu varul sau intr-o plimbare cu motocicleta. Avea sa fie ultima cursa pentru Dragomir. O clipa de neatentie l-a costat viata. Varul sau se afla si acum in coma, internat intr-un spital din Messina.

Ajutor pentru familia indoliata

Impresionati de tragedia tinarului, consateni de-ai lui care lucreaza in Italia sau chiar oameni care nu l-au cunoscut, au pus mina de la mina pentru a ajuta financiar familia, donind cite 50, 100 sau 150 de euro. Si rudele au contribuit cu cit a putut fiecare, pentru aducerea in tara a trupului neinsufletit. Numai ca suma care s-a strins este de circa 2.500 de euro, iar cheltuielile pentru transportul din Italia se ridica la 4.000 de euro. Primaria din Salcia Tudor a pus la dispozitie o masina pentru aducerea ramasitelor pamintesti de la aeroport pina acasa. In plus, mai acorda familiei indoliate un ajutor de inmormintare de 5 milioane de lei vechi, dar acesta nu poate fi oferit decit in momentul in care va ajunge in tara certificatul de deces eliberat de autoritatile italiene. Totusi, ramine in continuare nerezolvata problema financiara. Cei care vor sa ajute familia indurerata, pot contribui cu o suma pe masura posibilitatilor, contactind redactia "Obiectiv", iar numele donatorilor vor fi facute publice in paginile cotidianului nostru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu