Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Ultimul cimp" - un spectacol filozofic

In week-end a avut loc la Teatrul "Maria Filotti", in sala "Studio", premiera pe tara a spectacolului "Ultimul cimp"de David
Harrower, regizat de tinarul Peter Kerek.
Este un spectacol filozofic, plin de simboluri si sensuri ascunse ale cuvintelor pe care spectatorul obisnuit, care nu a deschis vreodata o carte de filozofie, cu greu le poate descifra. Practic, spectacolul poate fi privit ca o poveste simpla ce se desfasoara intr-un loc izolat, in care dragostea, ura, tradarea se impletesc la fel ca in oricare poveste moderna, insa cel care ramine la acest nivel al perceptiei se plictiseste, chiar daca are parte de scene fierbinti si replici surprinzatoare. La nivelul superior al perceptiei nu numai ca nu te plictisesti, dar dupa ce se termina spectacolul, iti dai seama ca ar trebui sa-l mai vezi inca o data pentru ca, atunci cind te concentrai asupra intelesurilor unor replici, pierdeai altele la fel de interesante.
Colaborarea dintre regizorul Peter Kerek si scenografa Alina Herescu s-a dovedit a fi una de succes, lumea creata de aceasta mergind firesc in continuarea ideilor regizorului. Personajele principale din spectacol sint interpretate de Mihaela Trofimov, Emilian Oprea si Valentin Terente, alaturi de ei jucind tinara Corina Georgiana Bors. Mai apar in spectacol, dind viata lumii satului in care traiesc cei trei, actritele: Monica Zugravu - Ivascu, Emilia Mocanu, Ramona Ganga, Elena Andron si Oana Antonia Ilie.
Ceea ce ajuta mult la intelegerea spectacolului este muzica si miscarea scenica, foarte sugestive. Remarcabil a fost si micutul Alexandru Musat, care a interpretat momentele de percutie.
Peter Kerek s-a nascut in 1975 la Timisoara, a urmat cursurile Liceului Maghiar "Bela Bartok" din orasul natal apoi pe cele ale Liceului german "Erasmus - Grasser" din Munchen. A urmat cursurile Universitatii de Filozofie al Ordinului Iezuit din Munchen, Facultatea de Filozofie din Leipzig si Universitatea Nationala de Teatru si Film din Bucuresti. A beneficiat si de o bursa de studiu la Academia de Teatru "Otto - Falckenberg" din Munchen. A mai montat spectacole la Arad, la Teatrul Szigligati Szolnok - Ungaria si la citeva teatre din Bucuresti: "Act", "Green Hours" si "Odeon". A lucrat ca asistent de regie cu Liviu Ciulei, Peter Zadek si Silviu Purcarete.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii