Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UE va introduce cartea verde pentru imigrantii care au calificare profesionala superioara

Comisia Europeana urmeaza sa prezinte in 2007 un plan de introducere a unui sistem de carte verde pentru a atrage imigranti cu inalta calificare, initiativa care face parte din obiectivele de crestere economica ale blocului comunitar, relateaza publicatia electronica EUObserver.
"Este vital ca Europa sa devina, inainte de toate, un pol real de atractie pentru imigranti cu inalta calificare", a declarat, miercuri, comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini.
"Ideea propunerii unei directive privind conditiile de primire in Uniune a imigrantilor cu inalta calificare .... raspunde necesitatilor sale economice", a afirmat oficialul, adaugind ca Statele Unite, Canada si Australia sint capabile sa atraga astfel de imigranti in timp ce Europa continua sa primeasca forta de munca necalificata corespunzator.
Potrivit oficialului european, Comisia incearca sa identifice o modalitate de a se asigura ca o astfel de masura nu va duce la un exod al creierelor din tarile in dezvoltare.
Executivul Uniunii a deput eforturi in vederea unei abordari comune pentru a controla imigratia, ca masura suplimentara de a atinge obiectivele de crestere economica si de a contrataca efectele negative ale imbatrinirii populatiei.
Bruxellesul urmeaza sa prezinte propunerea in a doua jumatate a anului viitor.
Simultan, Franco Frattini a cerut statelor membre sa de adovada de "solidaritate" cu problema tot mai mare a Europei reprezentata de imigratia ilegala de la frontiera de sud.
"Solidaritatea ... presupune ajutarea concreta a statelor membre aflate sub presiune", a afirmat oficialul, adaugind ca este nevoie de "fonduri, echipamente, ambarcatiuni, elicoptere, avioane".
Criza imigratiei la frontiera sudica va domina reuniunea informala a liderilor Uniunii, care va avea loc la 20 octombrie in localitatea finlandeza Lahti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii