Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UE trimite un expert pentru a evalua riscul de gripa aviara in Turcia

Uniunea Europeana a trimis in Turcia un expert veterinar pentru a ajuta la evaluarea situatiei gripei aviare, dupa ce doi tineri dintr-o zona rurala indepartata au murit din cauza virusului H5N1, a anuntat, joi, Comisia Europeana, transmite Reuters.
Doi adolescenti care locuiau la o ferma de pasari au decedat in urma cu citeva zile, din cauza gripei aviare, intr-o regiune aflata la granita Turciei cu Armenia.
Comisia Europeana a avertizat intr-un comunicat ca este posibil sa se inregistreze in aceasta zona si alte cazuri de gripa aviara la om.
Cu toate ca expertii afirma ca este nevoie sa fie efectuate mai multe teste inainte de a afirma cu certitudine ca decesele au fost provocate de virusul gripei aviare, toate dovezile par sa indice ca este vorba despre tulpina H5N1 a virusului, care a ucis, din 2003, 74 de oameni in Asia.
In cazul confirmarii, ar fi primele cazuri de gripa aviara la om care se inregistreaza foarte aproape de continentul european.
Esantioane prelevate de la crescatoria de pui vor fi trimise la laboratorul britanic Weybridge, pentru a fi analizate, precizeaza comunicatul Comisiei.
Separat, autoritatile turce trimit esantioane de la cazurile umane catre un alt laborator britanic de referinta, apartinind Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care urmeaza sa confirme tipul virusului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii