Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UE ne va da bani pentru dezvoltarea rurala abia in 2008

"Fondurile pentru dezvoltare rurala vor fi accesate de Romania dupa ce Comisia Europeana va aviza Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), adica la inceputul anului viitor", este pozitia oficiala a Ministerului Agriculturii, ca urmare a acuzatiilor lansate in presa in urma respingerii de catre CE a PNDR. Acest lucru, mai precizeaza comunicatul de presa, nu inseamna, insa, ca fondurile pentru dezvoltare rurala pentru anul 2007 se pierd, ci doar faptul ca alocarea efectiva se va realiza de catre CE in 2008. Pina atunci, insa, Romania va aloca din bugetul propriu sumele necesare proiectelor de finantare derulate prin PNDR, urmind ca ulterior (in 2008) sa compenseze aceste sume din fondurile alocate de CE.
"Ce este important de stiut despre fondurile destinate prin PNDR este ca acestea vor fi alocate conform regulei "n^2". Acest lucru inseamna ca fondurile alocate in 2007 vor putea fi cheltuite pe durata a trei ani (in 2007, 2008 si 2009). Asadar, nici din acest punct de vedere nu se poate vorbi de pierderea fondurilor pentru dezvoltare rurala", mai subliniaza comunicatul.
In plus, pentru a grabi procesul de accesare a fondurilor europene destinate dezvoltarii rurale, Romania a negociat cu oficialitatile europene sa poata demara o serie de masuri din PNDR incepind cu anul in curs. Totodata, Romania a obtinut dreptul ca producatorii sa poata depune proiectele de finantare prin PNDR, dupa ce acesta va fi trimis spre aprobare la CE, adica in perioada imediat urmatoare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii