Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UE este ingrijorata si solidara cu Londra, in cazul divergentelor cu Rusia

Uniunea Europeana este ingrijorata de posibilele consecinte ale expulzarii unor diplomati rusi din Marea Britanie si este solidara cu Londra, a indicat marti ministrul portughez al Afacerilor Externe, Luis Amado, a carui tara detine presedintia blocului comunitar, transmite AFP.
"Este o problema bilaterala, dar UE trebuie, cu siguranta, sa fie ingrijorata de evolutia acestui caz si, in ceea ce priveste presedintia, vom fi atenti la ceea ce se va intimpla in viitor", a declarat Amado, la Bruxelles.
"Vom avea in curind (la sfirsitul lunii octombrie - n.red.) un summit cu Rusia si vom evalua evolutia situatiei", a adaugat el.
"Asa cum am spus, insa, este o problema bilaterala a unui stat membru al UE, iar solidaritatea noastra exista", a mai spus ministrul portughez.
Marea Britanie a anuntat luni expulzarea a patru diplomati rusi, in replica la refuzul Moscovei de a-l extrada pe principalul suspect in cazul asasinarii lui Aleksandr Litvinenko, masura fara precedent din 1996, care marcheaza o agravare a relatiilor dintre cele doua tari.
Moscova urmeaza sa anunte marti dupa-amiaza raspunsul sau la masurile britanice.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii