Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UE cere statelor membre sa coopereze in anchetele privind CIA

Comisia Europeana a cerut din nou, joi, celor 25 de state membre ale UE sa coopereze "pe deplin" cu toate anchetele privind eventualele inchisori secrete ale CIA in Europa, transmite AFP.
Comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, "a reiterat cererea sa de cooperare deplina", a declarat purtatorul de cuvint al acestuia, Frisco Roscam Abbing.
Comisa de ancheta a Parlamentului European si Consiliul Europei au afirmat ca guvernele nationale "nu au cooperat suficient", a precizat acesta.
"Vedem ca mai multe state membre au lansat anchete penale sau parlamentare. Le incurajam de asemenea sa coopereze pe deplin si cu anchetele nationale", a adaugat purtatorul de cuvint.
Presedintele american, George W. Bush, a recunoscut pentru prima data, miercuri, ca CIA a detinut si interogat membri importanti ai al-Qaida in inchisori secrete din strainatate si ca intentioneaza sa continue aceasta practica, in pofida dezaprobarii internationale.
Intrebat ce consecinte pot avea in Europa aceste declaratii, Frisco Roscam Abbing a subliniat ca presedintele Bush nu a "precizat unde s-au aflat, sau unde se afla, aceste inchisori".
"Nu vom trage concluzii pripite si nu vom condamna pe nimeni fara a avea dovezi concrete", a adaugat el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii