Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ucraina cere schimbarea rutei unui convoi umanitar trimis de Rusia Transnistriei

Un convoi rusesc care transporta ajutoare umanitare destinate republicii separatiste transnistrene si-a modificat, joi, traseul la cererea autoritatilor ucrainene care i-au impus reguli stricte de tranzitare a teritoriului Ucrainei, relateaza agentia RIA Novosti, in pagina electronica.
"Am primit un document ciudat de la Ministerul ucrainean de Externe, in care ni se cerea ca transportul sa treaca pe la Kiev, in loc de Kharkiv", a afirmat Serghei Soigu, ministrul rus al Situatiilor de Urgenta, precizind ca initial, traseul convoiului format din 24 de camioane traversa zona oraselor Belgorod, Kharkiv si Odesa.
Soigu a precizat ca Ucraina a impus si alte restrictii de transport, stabilind ca tranzitarea teritoriului sau sa se efectueze in decurs a maximum 12 ore, numai pe timpul noptii, iar "orice simbol de propaganda" sa fie indepartat de pe camioane.
"Steagul si emblema Rusiei nu ar trebui considerate propaganda", a declarat ministrul, adaugind ca dorinta Rusiei de a oferi ajutoare umanitare nu are o motivatie politica.
La rindul sau, purtatorul de cuvint al Ministerului rus de Externe, Mihail Kamynin, a exprimat regretele Moscovei cu privire la obstructionarea livrarii ajutoarelor umanitare in Transnistria. "Cu toate acestea, data fiind importanta transportului, Rusia se va conforma cererilor, respectind traseul si intervalul de timp propuse de Ucraina", a precizat el.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii