Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ucisa prin incendiere de fiul betiv

O cearta banala iscata, duminica seara, intre o pensionara si fiul ei betiv s-a incheiat intr-un mod infiorator: scandalagiul a incendiat lucrurile din odaia saracacioasa in care statea mama sa, iar femeia a murit carbonizata, sub privirile ingrozite ale vecinilor.
Acestia ne-au povestit ca tragedia s-a produs in cocioaba de pe Str. Castanilor nr. 22, la marginea cartierului Radu Negru, in jurul orei 20.00, cind Viorel Codreanu, 36 ani si mama sa, Maria, 62 ani, s-au luat la harta, iar barbatul a inceput sa urle, amenintind ca-i va da foc celei care i-a dat viata. Intrucit individul cunoscut drept un mare consumator de spirt si vodca ieftina nu era la prima isprava de acest gen, atit vecinii, cit si concubinul pensionarei, Craciun D., l-au ignorat. Mai mult, satul de zbieretele fiului vitreg, Craciun si-a luat talpasita, refugiindu-se intr-o circiuma din apropierea depoului de tramvaie si s-a apucat sa-si inece necazul in alcool.
"Dupa ce a plecat Craciun, Viorel a dat foc la lucrurile din casa si a iesit pe strada, iar cind s-a intors sa vada ce face mama sa, bordeiul ardea cu vilvatai. Atunci Viorel a inceput sa tipe dupa ajutor si a alertat vecinii. Ne-am dus sa o salvam, dar incendiul era prea puternic, n-am reusit sa ne apropiem. Fata batrinei a incercat sa intre prin flacari, dar am reusit s-o oprim, ca murea si ea", ne-au declarat vecinii care au asistat la incendiul devastator.

Scenariu infiorator: fiul a dat foc cu bricheta asternutului in care dormea mama beata

Trupul carbonizat al Mariei Codreanu a fost depus la morga Serviciului de Medicina Legala, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. Individul suspectat ca si-a incendiat mama a fost retinut, ieri, de Politie si prezentat la Parchet, pentru a fi audiat si a se stabili cu exactitate gradul de vinovatie si, in functie de concluziile procurorilor, pe numele acestuia s-ar putea intocmi un dosar de cercetare penala, pentru comiterea infractiunii de omor calificat.
Pentru stingerea incendiului a intervenit un echipaj de pompieri al Detasamentului Braila 1. Acesta a ajuns la fata locului relativ repede, dupa cum o demonstreaza fisele de anuntare si de interventie - la ora 20.41 s-a consemnat anuntul, pe dispeceratul unic de urgente 112, iar la 20.51 autospeciala se afla, deja, la fata locului. Incendiul era, insa, prea puternic pentru ca persoana aflata in mijlocul flacarilor sa mai poata fi salvata. In cinci minute, focul a fost localizat, impiedicindu-se extinderea lui, iar in aproximativ o ora si jumatate a fost lichidat complet. Practic, toate bunurile din incapere - un pat, o masa, doua scaune, 20 kg de haine, trei usi si doua tocuri de geam - s-au facut scrum, odata cu mama incendiatorului. Pompierii au ajuns la concluzia ca fiul ucigas, aflat intr-o avansata stare de ebrietate, a aprins cu bricheta asternutul patului in care se afla femeia, aceasta fiind la rindul ei mult prea ametita de alcool pentru a mai putea reactiona la timp.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii