Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ucisa cu bestialitate, din gelozie

Gelozie criminala. Un barbat de 26 de ani din Gura Calmatui si-a ucis cu bestialitate sotia, lovind-o cu un pietroi in cap, apoi, cu un cutit, in piept si, la final, strangulind-o cu un fular, dupa care s-a sinucis, corpurile celor doi fiind descoperite de rude abia dupa doua zile. In tot acest timp, copilul de numai 3 ani al acestora a stat in pat, alaturi de mama sa moarta, el fiind gasit in genunchi, linga cadavru, cu miinile pline de singe.
Cei doi soti Oncoiu, Fanel si Petronela (20 de ani), erau casatoriti de cinci ani, insa nu se intelegeau prea bine, din cauza geloziei barbatului. Vecinii spun ca Petronela pleca de multe ori de acasa si se refugia impreuna cu copilul la parintii sai, la Spiru Haret. Asa s-a intimplat si inainte de Craciun cind, suparata pe Fanel, femeia a plecat la parinti, cei doi soti facind Revelionul separat. Barbatul le spusese in mai multe rinduri rudelor ca nu-i place sa stea singur, in perioada Sarbatorilor, asa ca pe 1 ianuarie, dimineata, s-a dus dupa nevasta sa si a adus-o acasa. De luni, din jurul prinzului, nimeni nu i-a mai vazut pe cei doi, iar rudele ingrijorate ca acestia nu mai dau nici un semn de viata, au venit miercuri seara sa-i caute acasa. Fratele lui Fanel, Nicusor, l-a gasit intii pe barbatul spinzurat in grajd: "Le-am dat telefon, am vazut ca nu raspund luni, marti, miercuri si spre seara m-am dus la el acolo, ca sa vad care-i treaba.
Am intrat aici, am deschis usa, am strigat, n-a raspuns nimeni, luminile erau aprinse, am inchis usa si am intrat si dincolo, iar era becul aprins, nu era nimeni si am intrat si l-am vazut pe el in cosar, spinzurat".

"Copilul zicea “mami, singe”, “mami, singe la cap!”"

Initial, barbatul nu si-a dat seama ca mai era un cadavru in casa, a anuntat rudele, au chemat politia, dupa care, cautind o patura cu care sa-l inveleasca pe mort, oamenii au dat intr-o camera din spate de femeia decedata si de micutul in stare de soc, care zacea de doua zile, murdar de singele mamei sale. Linga pat se afla un pietroi de circa 3 kg murdar de singe, cu care se banuieste ca fusese lovita femeia. "Au deschis usa aici si au vazut-o pe ea, moarta si copilul linga ea. Erau inveliti, asa, pina la jumatate, cu plapuma. Copilul zicea “mami, singe”, “mami, singe la cap!”. Ea era intinsa pe pat, strinsa de git cu un fular, pietroiul linga pat, ea era cu capul spart si era intepata in piept cu un cutit, linga inima. Copilul statea in genunchi, linga ea", ne-a povestit nasa celor doi.
Politia a demarat cercetarile, in acest caz. "Din primele cercetari a reiesit ca barbatul, pe fondul geloziei, i-a aplicat sotiei mai multe lovituri, fapt ce a dus la decesul acesteia, iar dupa aceea s-a spinzurat. Cadavrele au fost transportate la morga, pentru efectuarea necropsiei, iar in cauza s-a intocmit un dosar penal, pentru stabilirea exacta a situatiei de fapt", ne-a declarat subinspector Jenel Sogor, purtatorul de cuvint al IJP Braila.
Potrivit medicului legist Aurelian Savu, autopsia a pus in evidenta faptul ca loviturile cu pietroiul, cit si cea cu cutitul si strangularea au constituit, cumulat, cauza mortii femeii.
Micutul ramas orfan a fost luat de parintii femeii, care se tem ca nepotul va fi marcat pe viata de aceasta experienta tragica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii