Mergi la conţinutul principal

Turneu internațional feminin de șah la Brăila

• evenimentul se desfășoară la Muzeul Brăilei "Carol I" și la Teatrul "Maria Filotti" • se vor organiza trei mari competiții de șah, unde sunt așteptați peste 300 participanți din 17 țări • este vorba de Memorialul Maria Albuleț - Ediția a XIII-a, Grand Prix Rapid Open (etapa a 5-a a Grand Prix România) și Cupa Brăilei la Șah, organizată de Federația Română de Șah, în colaborare cu Primăria Brăila, Consiliul Județean, CS Orizont 64, CS Micul Prinț și ACS Minerva Brăila

 

Timp de opt zile, Brăila redevine capitala șahului românesc și european.

În perioada 28 octombrie - 6 noiembrie a.c., are loc cea de-a XIII-a ediție a Memorialului Maria Albuleț (1932-2005), Turneu internațional feminin de șah care se desfășoară, concomitent, la Muzeul Brăilei "Carol I" și Teatrul "Maria Filotti". În această perioadă, la Brăila vor avea loc trei competiții importante de șah, la care sunt prezenți peste 300 participanți din 17 țări. Este vorba despre Memorialul Maria Albuleț, Grand Prix Rapid Open (etapa a 5-a a Grand Prix România) și Cupa Brăilei la Șah, destinată copiilor sub 12 ani. 

Potrivit comunicatului remis de municipalitatea Brăilei, prima competiție, Memorialul Maria Albuleț, este organizată de Federația Română de Șah, în colaborare cu Primăria Brăila și Consiliul Județean Brăila. Competiția a început pe 28 octombrie, și se va încheia pe 4 noiembrie. Ea se desfășoară la Muzeul Brăilei "Carol I" și este dedicată marelor maestre și maestrelor internaționale din România și din străinătate. În total, participă 10 jucătoare de șah și se vor juca 9 runde. Din România, participă Alessia Ciolacu, Miruna Lehaci și Luminița Cosma. 

Cea de-a doua competiție, Grand Prix Rapid Open, etapa a 5-a a celui mai mare circuit de șah din România - Grand Prix România, se va desfășura în perioada 5 - 6 noiembrie, cu sprijinul Primăriei Brăila și al Consiliului Județean Brăila, la Teatrul "Maria Filotti", cu participarea a peste 20 de mari maeștri internaționali, patru mari maestre și alți 20 de jucători cu titluri internaționale. Dintre cei înscriși până acum, pot fi amintiți: Jorden Van Foreest (jucătorul numărul 2 al Olandei), David Navara (Cehia), Kiril Georgiev (Macedonia), dar și pe cei mai buni jucători ai României: Bogdan Deac, Constantin Lupulescu și Mircea Pârligras. În cadrul competiției, se vor juca 10 runde în sistem elvețian - open pentru toți jucătorii români legitimați și străini care au FIDE ID. Ritmul de joc va fi de: 15’^5’’, turneu valid pentru calculul ELO de șah rapid. Câștigătorul acestei competiții va fi premiat cu 5.000 de euro (25.000 de lei). La finalul etapei, vom afla cine sunt cei 16 finaliști ai turneului Grand Prix România.

A treia competiție, Cupa Brăilei la Șah, este dedicată jucătorilor de șah cu vârsta sub 12 ani, împărțiți în 6 categorii: U8, U10, U12, F8, F10, F12. Competiția va dura două zile (5-6 noiembrie) și va include 10 runde de șah rapid. Cupa Brăilei este organizată de Federația Română de Șah, în colaborare cu Primăria Brăila, Consiliul Județean Brăila, CS Orizont 64, CS Micul Prinț și ACS Minerva Brăila.

Mai trebuie precizat faptul că, la Ceremonia de deschidere a Memorialului Maria Albuleț, de la sediul Muzeului Brăilei "Carol I", a fost invitată Marina Makropolou, șahistă, fiica Mariei Albuleț. Au rostit alocuțiuni: Gabriel Grecescu, secretarul general FR Șah; Doinița Ciocan, viceprimar al Municipiului Brăila; Ionuț Ciprian Dobre, vicepreședinte al Consiliului Județean Brăila și conf. univ. dr. Costin Croitoru, managerul Muzeului Brăilei "Carol I" - gazda evenimentului. La eveniment a participat și Iulian Preda, președintele Clubului Sportiv "Micul Prinț" Brăila.

Arbitrii competiției: Rudolf Dombi și Iulia Ionică.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro