Turneu eveniment – “România MultiCulturală” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Turneu eveniment – “România MultiCulturală”

• actriţa Lamia Beligan, soprana Silvia Sorina Munteanu şi pianista Viorela Ciucur pornesc într-un periplu poetico-muzical care va reliefa una dintre caracteristicile fundamentale ale României – multiculturalismul •la Brăila, spectacolul va avea loc joi, 16 ianuarie, de la ora 18,30, la Palatul LYRA

 

Joi, 16 ianuarie 2020, de la ora 18,30, la Palatul LYRA din Brăila va avea loc un Turneu eveniment. Sub genericul “România MultiCulturală”, actriţa Lamia Beligan, soprana Silvia Sorina Munteanu şi pianista Viorela Ciucur pornesc într-un periplu poetico-muzical care va reliefa una dintre caracteristicile fundamentale ale României – multiculturalismul.

Vor fi prezentate poezii de mare frumuseţe, scrise de Mihai Eminescu, dar şi de poeţi proveniţi din diferite etnii: maghiară, germană, evreiască, armeană, greacă, polonă, care au trăit pe teritoriul actual al României: Sándor Petőfi, Endre Ady, Nikolaus Lenau, Maria Banus, Nina Cassian, Haig Acterian, Alexandru Philippide şi Alexandru Macedonski.

De asemenea, vor fi interpretate cele mai frumoase arii sau lieduri compuse de creatorii români, astfel încât publicului i se va releva un adevărat univers liric românesc.

Lamia Beligan a absolvit Academia de Teatru şi Film Bucureşti, promoţia 1990, clasa profesorului Ion Cojar. A debutat la Teatrul Naţional din Craiova, cu rolul Honey din “Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee. Acum, este actriţă  a Teatrului Naţional din Bucureşti. În 2017 – 2018 a obţinut mari succese în spectacolele: Vivien Leigh: Ultima Conferinţă de presă, Două pe faţă, două pe dos şi Sinucigaşul. A fost distinsă cu: Premiul Fundaţiei Silvia Popovici pentru cea mai bună actriţă a anului 1998; Leul de Argint pentru filmul “Hotel de lux” în regia lui Dan Piţa, rolul Marta, 1992; Premiul de interpretare pentru rolul Gwendolline din comedia muzicală după piesa “Bună seara, domnule Wild”, la Festivalul Internaţional de la Liverpool, 1990; Medalia Meritul Cultural conferită de preşedintele României, iar de curând, Premiul Bussines Arena Magazine pentru Excelenţă în Artele Spectacolului.

 

Soprana Sorina Munteanu a absolvit Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Arte, specializarea Canto, în 1995, obţinând apoi un master la Academia Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, instituţie unde a obţinut şi Doctoratul în muzică. Silvia Sorina Munteanu este prim-solistă a Operei Naţionale Bucureşti. De-a lungul carierei, a colaborat cu Teatrele de Operă de la Timişoara, Cluj-Napoca, Budapesta, Sofia, Craiova şi cu Filarmonicile din Bucureşti, Arad, Timişoara, Oradea, Baia-Mare, Ploieşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi. A susţinut concerte, spectacole de operă şi recitaluri în: SUA, Spania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Serbia, Germania, Olanda, Franta, Italia, Elveţia.

 

Pianista Viorela Ciucur este cadru didactic la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, este doctor în muzicologie, din 2003 este şi profesor asociat al  Universităţii din New Jersey, a susţinut peste 300 de recitaluri şi peste 50 de concerte cu orchestrele ţării, a cântat pe scene din Germania, Italia, Anglia, Olanda, Austria, Grecia, Canada.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro