Mergi la conţinutul principal

Tudose: «Sacul cu bani al Guvernului Dăncilă este gol»

• senatorul USR Vlad Alexandrescu a făcut public, ieri, un document semnat de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, prin care acesta a solicitat instituţiilor publice reducerea numărului de angajaţi şi/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale • fostul premier al României, Mihai Tudose (vicepreşedinte Pro România), nu a dorit să comenteze postările USR-iştilor, însă este de părere că sacul cu bani al Guvernului PSD a ajuns la fund • acesta susţine că dovada o reprezintă împrumuturile la dobânzi imense făcute de Executiv

 

Un document făcut public, ieri, de senatorul USR Vlad Alexandrescu, a agitat scena politico-administrativă brăileană şi nu numai. Mai exact, USR-istul a publicat o notificare semnată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi a avertizat că acesta le-a transmis tuturor instituţiilor publice din ţară să îşi reducă numărul de angajaţi şi/sau să scadă cuantumul unor drepturi salariale.

“Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituţiilor publice din ţară, inclusiv instituţiilor de cultură şi a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, «reducerea numărului de angajaţi şi/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale»“, a scris Alexandrescu pe pagina sa de Facebook, informaţie preluată ulterior şi de presa Centrală.

Potrivit Hotnews.ro, în cadrul documentului, Teodorovici arată că banii prevăzuţi pentru plata salariilor pentru trimestrul al IV-lea sunt insuficienţi. De asemenea, reaminteşte obligaţia ordonatorilor principali de credite de a se încadra în cheltuielile aprobate prin buget, ceea ce ar însemna fie o restructurare de personal, fie o reducere corspunzătoare a salariilor.

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” în legătură cu acest subiect, fostul premier al României, Mihai Tudose, nu a dorit să comenteze postările făcute de USR-işti, însă a subliniat că este încă o confirmare că actualul Guvern a ajuns la fundul sacului în ceea ce priveşte banii pe care îi are la dispoziţie. Acesta a afirmat că documentul semnat de Teodorovici nu înseamnă neapărat un lucru rău, în condiţiile în care îndeamnă la chibzuinţă, însă dovada clară că nu mai sunt bani, o reprezintă tocmai faptul că actualul Executiv a ajuns să se împrumute des şi la dobânzi uriaşe.

“Pentru faptul că sacul cu bani este gol, nu trebuie dovada a nu ştiu cărui act emis de Ministerul de Finanţe către nu ştiu ce creşă să îi limiteze cheltuielile. Dovada că sacul cu bani este gol, este faptul că se împrumută în fiecare săptămână. S-a împrumutat şi de 3 miliarde euro într-o zi. Şi nu sunt împrumuturi pentru proiecte, fiindcă atunci făcea împrumuturi de la BEI sau de la BERD cu dobândă de 1%, ci sunt împrumuturi pe consum, de pe piaţa liberă, de la bănci. Aia este dovada. Restul e poezie. Nu e vorba despre un act găsit de nu ştiu cine, de la nu ştiu ce USR. Sunt actele procedurale pe care le face Teodorovici săptămânal. Hai să presupunem că sunt foarte mulţi bani. Documentul acela poate avea şi o conotaţie pozitivă. Indiferent câţi bani am, statul este un bun gospodar şi vreau ca toată lumea să îşi limiteze cheltuielile. Că doar nu înseamnă că dacă statul avea bani, trebuia toată lumea să cheltuie aiurea. Ok, dar dovada pentru faptul că nu merge este tocmai că se împrumută în fiecare săptămână. Şi la dobânzi imense”, a declarat Tudose.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro