Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trupa de teatru a Scolii Gemenele s-a remarcat pe scena unui festival national

Cea de-a cincea editie a Festivalului National de Teatru Francofon pentru Copii "Franthousiasme" desfasurata la Dej, in perioada 29 martie -1 aprilie, a reunit pe scena Casei de Cultura 34 de trupe din 21 de orase. Printre cei 350 de artisti amatori care s-au perindat pe scena festivalului s-au aflat, pentru prima data, si membrii trupei de teatru "Les compagnons" a Scolii cu clasele I-VIII Gemenele, care s-a prezentat in concurs cu piesa de teatru intitulata "La chaise magique". In cadrul festivalului s-au pus in scena de la lucrari clasice, moderne, pina la compozitii originale, spectacolul fiind filmat de TV5 Monde, sponsor principal al festivalului. Prestatiile artistice ale concurentilor au fost apreciate de un juriu format din primarul adjunct la sectiunea "cultura" a orasului Le Quesnoy, Franta, Marie-Jose Burlion, Anne-Laure Stamminger, atasat cu cooperarea la Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca, Mireille Canion, presedintele Comitetului de Relatii Internationale din Le Quesnoy, Dora Leblan, presedinte al Asociatiei Europene de Cooperare Franco-Romana,.Solene Brunet, lector la Universitatea "Babes-Bolyai", Cluj-Napoca, Voichita Ciubacan, inspector de specialitate si Cristian Nedea, regizor la Teatrul National "Imposibil" din Cluj-Napoca. Dupa deliberarile juriului, trupa de teatru braileana a primit Premiul pentru prima participare insotit de un trofeu si o diploma speciala oferita de membrii juriului, pentru contributia la promovarea limbii franceze.

Dezvoltarea creativitatii elevilor - un obiectiv atins

Dupa cum ne-a relatat prof. indrumator Simona Nedelcu, festivalul a fost primit cu mult entuziasm din partea elevilor si a cadrelor didactice si cu o implicare afectiva puternica. Pe parcursul derularii Festivalului, s-au desfasurat si activitati menite sa intareasca prietenia dintre participanti, receptii, programe distractive si festivitati, ocazie cu care cunostintele noi au devenit strinse prietenii". Profesorul a mai spus ca participarea la festivalul francofon a insemnat de fapt si atingerea unui obiectiv propus, si anume dezvoltarea creativitatii elevilor. "Orice punere in scena presupune un act de creatie, iar elevii si-au manifestat din plin aceasta latura a personalitatii. Lucrul in echipa, o metoda didactica mai greu de realizat in cadrul unei ore de studiu, le-a dat elevilor posibilitatea de a-si dezvolta o serie de calitati precum: spiritul de initiativa, capacitatea de comunicare, dar si responsabilitatea, respectul fata de ceilalti, seriozitatea in rezolvarea sarcinilor. Astfel, elevi care la activitatea curenta nu se remarcau prin rezultate deosebite, si-au gasit un cadru de afirmare generos, unii dintre ei surprizind prin talent si ingeniozitate. Am avut de infruntat trupe cu experienta in acest tip de activitate competitionala si ne bucuram ca am avut prilejul sa ne alaturam lor", a mai spus prof. Simona Nedelcu. Participarea elevilor de la Scoala Gemenele la festivalul de la Dej a fost sustinuta de Cotidianul "Obiectiv-Vocea Brailei", care a sponsorizat cheltuielile de transport si inscriere ale elevilor, iar piesa a fost montata sub indrumarea actritei Wanessa Radu, de la Teatrul "Maria Filotti". O contributie importanta la reusita artistica a elevilor a avut si Primaria Gemenele.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii