Pentru unii dintre brăilenii care au ocazia să petreacă o perioadă de timp în Occident, unde au fost plecaţi la muncă sau în vacanţă, reîntoarcerea acasă implică un adevărat şoc. Este vorba despre gustul amar lăsat de realităţile străzilor brăilene asupra cuiva care a apucat să simtă aroma civilizaţiei. Brăileanul Iulian Giol, de exemplu, a avut un contract de muncă în Norvegia, unde a stat câteva luni. Când a revenit în Brăila, unul dintre aspectele care l-au reintrodus brutal în atmosfera delăsătoare şi mizeră a oraşului nostru a fost modul haotic în care sunt parcate maşinile în anumite zone. Lui Iulian Giol i-a atras atenţia în mod deosebit situaţia de pe Str. Ana Aslan, de lângă sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ). "Practic, în acea zonă nu mai ai cum să circuli pe trotuar, pentru că maşinile poliţiştilor sunt urcate, una lângă alta, până aproape de zidurile clădirilor. Este o sfidare la adresa cetăţenilor oraşului. Sunt convins că dacă eu aş parca maşina aşa, imediat ar veni să mă amendeze, dar pe ei, care parchează zilnic acolo, nu-i întreabă nimeni nimic. În Norvegia nu vezi aşa ceva, nici trotuare ocupate de maşini şi nici poliţişti care să încalce regulile ce se aplică tuturor cetăţenilor", spune Iulian Giol.
În faţa acestei luări de atitudine din partea unui cetăţean al oraşului, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, inspector principal Jenel Şogor, ne-a declarat că respectivul cetăţean ar trebui să sesizeze organele în drept, referitor la nemulţumirile pe care le are. "Să trimită o sesizare pe adresa Poliţiei şi va primi un răspuns în termenul legal", ne-a declarat Jenel Şogor.
Nu e mai puţin adevărat că în zona Centrului Vechi, unde se află sediul IPJ, posibilităţile de parcare sunt foarte limitate, deoarece, în în contextul în care numărul autoturismelor personale a crescut exponenţial în ultimii ani, nu există parcări subterane şi nici supraterane.