Mergi la conţinutul principal

Trotuarele Brăilei, patinoare în toată regula!

• situaţia era, ieri dimineaţă, de-a dreptul periculoasă în mai multe zone din oraş • cu toate acestea, conducerea Primăriei susţinea că, în seara precedentă, se împrăştiase sare pe toate trotuarele municipiului

 

Gheaţa care persista, ieri dimineaţă, pe anumite străzi din Brăila era în măsură să pună serios în pericol integritatea fizică a pietonilor. Situaţia cea mai gravă era pe porţiunile de trotuar unde nu există spaţii comerciale sau, dacă există, nu funcţionează la ora actuală. Pentru că nimeni nu s-a îngrijit să cureţe zăpada după ninsorile destul de slabe de zilele trecute, în acele zone a rămas pe caldarâm un strat destul de subţire care s-a bătătorit, iar apoi s-a transformat în polei în toată regula. Astfel de porţiuni cu polei se găseau, ieri, în special pe partea cu umbră. Aşa se face că pe Str. 1 Decembrie 1918, de exemplu, pe trotuarul de pe sensul de mers înspre centru, era ieri dimineaţă un mare patinoar, pus gratuit la dispoziţia brăilenilor de “Baba Iarna”, cu sprijinul autorităţilor locale. Asta deşi conducerea Primăriei susţinea că, în seara precedentă, s-ar fi împrăştiat sare pe toate trotuarele din oraş! Primarul Marian Dragomir admitea, totuşi, că e posibil să mai fie probleme prin interiorul pieţelor, dacă administratorii acestora nu s-au îngrijit din timp să pună material antiderapant pe porţiunile cu polei. “Pe trotuarele din Brăila s-a intervenit aseară (n.r. - miercuri seară) cu sare. O să avem o discuţie şi cu cei de la piaţă (n.r. - Piaţa Mare) ca să intervină şi ei la fel. Fiind în interiorul pieţei este responsabilitatea lor”, a afirmat primarul în cadrul unei conferinţe de presă, ca răspuns la întrebarea unor ziarişti referitoare la situaţia trotuarelor pline de gheaţă. Cu siguranţă, edilul-şef nu avusese ocazia să vadă cum stau lucrurile pe Str. 1 Decembrie 1918. Dacă ar fi trecut prin zonă, ar fi observat că nu s-a împrăştiat sare chiar pe toate trotuarele din municipiu, aşa cum îl informaseră subalternii săi!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro