Mergi la conţinutul principal

Trotuarele-barieră de pe strada Dumbrava Roșie

* locatarii acestei străzi din cartierul Brăilița se plâng că, din cauza noilor cote ale trotuarului abia mai pot ieși din curte * unii spun că au rămas cu mașina în garaj * reprezentanții Primăriei spun că, în general, străzile intrate în procedură de modernizare sunt aduse ”la drept”, ceea ce duce la supraînălțarea trotuarului în anumite puncte * Primăria dă asigurări că, dacă vorba despre o eroare de execuție, se vor face corecțiile necesare

 

Bucuroși că, în sfârșit, după zeci de ani de așteptare, au început lucrările de asfaltare care îi vor scăpa de noroaie și de praf, locatarii străzii Dumbrava Roșie din cartierul Brăilița au, totuși, o nemulțumire: trotuarele amenajate prin turnarea unui strat gros de beton sunt ridicate mult peste nivelul inițial. Din cauza asta, unii locatari s-au trezit în fața porți cu o ”treaptă” de aproape 30 centimetri grosime. ”Eu sunt mai în vârstă, mă deplasez greu, iar acum aproape că nu mai pot să ies din curte din cauza trotuarului ăsta atât de înalt”, ne-a spus una dintre locatarele străzii. Alții se plâng că, de ieșit mai ies pe poartă, în schimb nu mai pot scoate mașina din garaj după ce trotuarul a fost înălțat atât de mult. ”Se toarnă trotuarul fără să se sape în prealabil, ca să rămână la cota inițială. Sunt vecini care trebuie să se aplece ca să poată apăsa pe clanța porții, a rămas jumătate de metru între trotuar și clanță. Unii nu mai pot intra sau ieși cu mașina din garaj. Nu e normal să se lucreze așa. Când am protestat, ni s-a atras atenția că dacă blocăm lucrările o să fim amendați”, ne-a spus Sorin N., unul dintre locatarii nemulțumiți.

Directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Brăila, Marius Termegan, ne-a declarat că va face o verificare la fața locului pentru a constata dacă sunt respectate cotele prevăzute în proiect. ”În principiu, străzile intrate în procedură de modernizare, cu asfaltarea carosabilului și realizarea de trotuare, sunt aduse «la drept» urmându-se - cum se spune în limbaj de specialitate - acea linie roșie, care e dictată de rețeaua de canalizare, ca să se poată da o pantă de scurgere corespunzătoare. Dacă totuși diferența de nivel între ce a făcut constructorul și ce era specificat în proiect este foarte mare, suntem dispuși să coborâm trotuarul la nivelul preexistent. Numai că locatarii care vor solicita asta trebuie să își asume riscul ca în timpul ploilor torențiale să le intre apa pluvială în curte. Cine vrea să coborâm trotuarul, trebuie să facă o cerere la Primărie, fie luând legătura cu reprezentantul nostru care supervizează lucrările în teren, fie prin intermediul constructorului, prin abordarea șefului de echipă de la fața locului”, ne-a spus șeful Direcției Tehnice a Primăriei. Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro