Mergi la conţinutul principal
Aici s-a terminat asfaltul…

Trotuare sparte şi abandonate de luni de zile

• un astfel de exemplu poate fi văzut pe strada 1 Decembrie 1918, în zona Pieţei Mari, însă situaţii similare sunt în multe alte locuri din oraş

 

Pe strada 1 Decembrie 1918, între Ştefan cel Mare şi Griviţei, s-a executat, încă din noiembrie 2019, o racordare la gaze, dar din păcate aproximativ jumătate din şanţurile  care trebuia definitiv astupate şi asfaltate au rămas neterminate şi la ora actuală. In ele deja se adună apă din precipitaţii, însă incovenientele pentru pietoni se vor accentua odată cu căderea zăpezii. Interesându-ne să aflăm ce s-a întâmplat aici, şefa unui magazin din zonă ne-a declarat: “Au lucrat anapoda,  peste tot era numai praf,  iar din cauza grilajului de protecţie, care a ocupat toată lăţimea trotuarului, în cele câteva magazine de aici numai putea intra nimeni,  toţi trecătorii  fiind nevoiţi să ocolească «şantierul» pe carosabil! Plus de asta, s-a săpat şi s-a intervenit de două ori în acelaşi loc; probabil au greşit ceva…”, ne-a spus brăileanca nemulţumită, adăugând că nici nu se mai miră de această situaţie, dat fiind că de câteva luni bune se confruntă şi acasă, în cartierul Vidin, cu ceva la fel de nefiresc. “Locuiesc pe  strada Matei Basarab şi ne tot întrebăm când oare se vor termina lucrările pe toate acele străzi din Vidin (Locuri Noi) şi Pisc «desfăcute» încă din martie anul trecut şi pe care abia s-a pus piatră şi borduri. Plus că în Pisc sunt străzi  înguste de 3-4 metri, îndeosebi după punerea bordurilor…”, s-a plâns şefa de magazin de pe strada 1 Decembrie 1918.

Despre situaţia străzilor din Vidin şi Pisc am mai relatat, iar punctul de vedere al Primăriei este că vina pentru întârzieri aparţine constructorului, iar cea pentru lăţimea nefiresc de mică a unor străzi proaspăt “modernizate” aparţine proiectantului.

Probleme similare pot fi întâlnite şi în câteva locuri din zona Pieţei Mari: asfalt lipsă unde s-a intervenit la o gură de canalizare (Griviţei colţ cu Piaţa Poporului), la câţiva metri fiind o groapă, prin lipsa pietrei cubice (de acum câţiva ani), odată cu executarea unui branşament electric; asfalt neturnat, perimetral, până la peretele  postului trafo, de la intrarea în parcarea auto cu barieră. Iar la capetele respectivei parcări, bordurile sunt distruse de ani de zile; la intrarea în hală sunt gropi lângă gura de canalizare, acolo deversându-se ceea ce  rezultă de la spălarea spaţiilor comerciale, sarea de la brânzeturi afectând serios asfaltul. Şi peste drum de hală sunt câteva nereguli de  la constructor. Dar, nu-i aşa, nu mai contează…

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro