Mergi la conţinutul principal

Trotuare inexistente pe strada Progresului

* deși carosabilul a fost reamenajat recent, spațiile pentru pietoni lipsesc cu desăvârșire, aceștia fiind obligați de situație să meargă printre mașini, fiind expuși riscului de accident auto * problema este accentuată și de locatarii care au ocupat abuziv spațiile din dreptul curților personale * cotidianul nostru a solicitat puncte de vedere de la Primărie și Poliția Locală * răspunsurile primite dau de înțeles că situația nu va fi rezolvată prea curând

 

Situația trotuarelor neamenajate și a spațiilor ocupate abuziv de locatari, în dreptul unor curți, ne-a fost semnalată de un cititor al cotidianului nostru care, prin intermediul unei sesizări adresate redacției, întreabă autoritățile locale de ce nu iau măsuri pentru a face ordine în acest domeniu. Andrei M., brăileanul în cauză, locuiește în cartierul Progresul și este nemulțumit că pe strada Progresului practic nu există trotuare, pietonii fiind obligați să meargă pe carosabil, expuși accidentelor auto, situația fiind cu atât mai periculoasă când este vorba despre copii, chiar și atunci când cei mici sunt însoțiți de părinți.

“Adresez o întrebare și poate primim și un răspuns, noi, ăștia care nu avem mașini și ne mai deplasăm și pe jos. Locuiesc în cartier Progresul și dacă vremea permite, ieșim la o plimbare scurtă până la parcul de la Jandarmerie. De fiecare dată trebuie să ne deplasăm pe stradă, cu copiii de mână, adică acolo unde circulă mașini, pentru că trotuarele nu mai există. De exemplu, pe strada Progresului n-ai cum să mergi pe trotuar, aproape toți care locuiesc în zonă și-au însușit în proprietate acest spațiu. Au turnat dale în fața caselor sau cei care n-au avut bani au turnat efectiv beton pentru a-și gara mașinile ori pentru acces în curte. Mie, personal, îmi lasă senzația că unii sunt proști și alții deștepți. Chiar nu se sesizează vreo autoritate din orașul ăsta? Sau se merge principiul «am bani și relații»!?”, se întreabă, în sesizarea sa, brăileanul Andrei M.

Pe această temă, cotidianul nostru a solicitat puncte de vedere de la Primărie și Poliția Locală. Am întrebat dacă există în plan amenajarea de trotuare pe strada Progresului, respectiv dacă s-au luat măsuri împotriva celor care ocupă abuziv domeniul public în fața porții. De la Primărie ni s-a spus că, deocamdată, nu este planificată amenajarea trotuarelor pe strada Progresului, chiar dacă pe carosabilul acestei străzi a fost turnat, recent, un covor asfaltic nou. Acestea ar putea intra în lucru după ce se vor reabilita trotuarele Căii Galați, de la Pod Brăilița până la ieșirea din municipiu, la capătul cartierului Vidin, după cum ne-a informat Direcția Tehnică din cadrul Primăriei. Nu există, însă, o dată sigură pentru trotuarele Căii Galați. Acestea ar putea intra în lucru anul viitor sau peste doi ani, iar apoi vor urma cele de pe Progresului. Locatarii zonei trebuie, așadar, să mai aibă răbdare!

În ceea ce privește sancționarea celor care ocupă abuziv spațiul din fața porții, fie cu mașini parcate până aproape de gard, fie cu alte materiale depozitate pe termen lung, Poliția Locală ne-a transmis că, până când se va lua decizia amenajării efective a trotuarelor, nu poate lua măsuri. ”Când se va lua decizia de amenajare a trotuarelor, vor fi înștiințați cetățenii și se vor emite somații pentru eliberarea spațiului de pe traseul vizat. La fel s-a procedat în zonele unde s-au făcut deja astfel de amenajări, cum ar fi cartierele Pisc, Brăilița, Lacu Dulce etc. În marea majoritate a cazurilor, cetățenii s-au conformat imediat. Circa 10% au protestat inițial, însă până la urmă au înțeles și eu eliberat domeniul public, fără să fie nevoie de aplicarea unor sancțiuni. În mod similar se va proceda și pe strada Progresului, când aceasta va fi programată pentru reabilitarea trotuarelor”, ne-a transmis Biroul de Presă al Poliției Locale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro