Mergi la conţinutul principal

Trotuar blocat cu un gard de proprietarul unei case din Obor

• locatarii din zonă se declară indignaţi de gestul bărbatului, plângându-se că sunt nevoiţi să meargă pe mijlocul străzii • pe de altă parte, cel reclamat spune că acolo nu a fost niciodată un trotuar propriu-zis, ci doar o bucată de teren plină de buruieni şi ocupată permanent de maşini parcate • Poliţia Locală a luat notă de construirea fără autorizaţie a gardului în cauză şi l-a somat pe proprietar să îl desfiinţeze, ca să nu fie amendat

 

Mai mulţi locatari ai cartierului Obor se declară indignaţi de faptul că proprietarul unei case construite recent pe Str. Erou Comisar Popovici, colţ cu Str. Satelitului, a îngrădit o porţiune de trotuar, cu un gard din plasă metalică. “La intersecţia străzii Erou Comisar Popovici cu Satelitului, chiar lângă colţ, există o clădire nouă cu etaj, îngrădită cu un gard înalt, zidit. De aproximativ 2-3 săptămâni, proprietarul a îngrădit şi trotuarul. Noi, pietonii - adulţi, bătrâni, copii de grădiniţă, şcolari - nu mai putem circula pe trotuar. Suntem nevoiţi să circulăm pe mijlocul străzii. Pe cealaltă parte, unde este biserica şi un bloc, nu a fost niciodată trotuar. Deşi mică, strada este destul de circulată, cu autoturisme, maşini mortuare etc. Proprietarul casei a cumpărat şi trotuarul care face parte din domeniul public?”, se întreabă cetăţenii nemulţumiţi, prin intermediul unei sesizări adresate redacţiei noastre. Oamenii se declară uimiţi de faptul că poliţiştii sau jandarmii care au trecut prin zonă nu au luat nicio măsură pentru desfiinţarea gardului montat abuziv.

Cotidianul nostru a solicitat un punct de vedere pe această temă din partea conducerii Poliţiei Locale Brăila. Directorul Georgică Tănase ne-a spus că instituţia pe care o conduce nu a primit nicio sesizare pe această temă, dar că va trimite la faţa locului un echipaj pentru a vedea exact despre ce este vorba. Ulterior, directorul Tănase a revenit, declarându-ne că s-a luat legătura cu proprietarul casei, care a fost invitat la sediul Poliţiei Locale, unde a fost avertizat că dacă nu desfiinţează gardul amplasat fără autorizaţie pe domeniul public va fi amendat. “Amenzile pe această speţă se încadrează între 1.000 şi 100.000 lei. Proprietarul are la dispoziţie două zile pentru a se conforma”, ne-a declarat directorul Poliţiei Locale.

Cristian Popa, brăileanul care a îngrădit trotuarul respectiv, spune că a luat această măsură pentru a-şi proteja proprietatea dar şi pentru a înfrumuseţa zona. “Aici nu a fost niciodată un trotuar în adevăratul sens al cuvântului, pe care să poată circula pietoni. Când am cumpărat noi această casă, în luna noiembrie a anului trecut, pe acea porţiune de teren, care nu a fost asfaltată niciodată de Primărie, era plin de buruieni. Plus de asta, acolo erau parcate tot timpul maşini, aproape lipite de zidul proprietăţii noastre. Din cauza asta, zidul era pătat de la gazele de eşapament. Cineva l-a murdărit şi cu vopsea, iar recent un cetăţean care a căzut pe stradă s-a sprijint de zid şi au rămas urme de sânge. A trebuit să cheltui bani, ca să văruiesc tot zidul. Ca să nu mai fie probleme de acest gen, am pus acest gard şi intenţionam să plantez acolo nişte brăduţi şi flori, ca să înfrumuseţez locul, să nu mai fie tot timpul plin de buruieni şi de maşini parcate. Am făcut asta cu bună credinţă, că nu aveam niciun interes să cheltui nişte bani doar ca să mă aflu în treabă!”, ne-a declarat Cristian Popa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro