Mergi la conţinutul principal

Trofeul Festivalului de folk "Chira Chiralina" a plecat la Iasi

Duminica seara s-a desfasurat Gala laureatilor Festivalului national de folk "Chira Chiralina", aflat la editia a III-a. Presedintele juriului, Titus Andrei, a precizat ca, din punctul sau de vedere, ar fi trebuit recompensati si alti concurenti care s-au dovedit talentati, dar s-a supus hotaririi majoritatii din juriu. Trofeul, in valoare de 2.500 de lei, a ajuns la Paul Arva, din Iasi, un tinar talentat care a cintat doua melodii foarte frumoase despre dragostea dintre tinerii de azi. Premiul special al Fundatiei "Nicu Alifantis", o chitara in valoare de aproximativ 900 de euro, a fost oferit celui care a dovedit in concurs reale calitati de instrumentist, Ioan Onisor din Cluj, care a fost cu adevarat surprins de acest premiu pentru ca deja primise un alt premiu special. Premiul I, in valoare de 1.000 de lei, l-a obtinut trupa "Nu acum" din Iasi, care a interpretat inca o data melodia "Minunata lume noua", pe versurile lui Nichita Stanescu. Premiul II, 750 de lei, l-a obtinut o alta trupa, din Brasov, "Noi", care a interpretat melodia "Fericire simpla". Premiul III, 500 de lei, a mers la Iulia Gusatu din Galati, care a reusit sa emotioneze atit publicul, cit si juriul cu melodia "Buna dimineata, mama!". Cel de-al doilea premiu special l-a obtinut Alina Zaharia din Costesti, Arges. Ceilalti candidati au primit diplome de participare si cite un cadou de consolare, un set de CD-uri cu hituri din toate timpurile.
La Gala au sustinut recitaluri de cite aproape 45 de minute Ovidiu Mihailescu, Daniel Iancu si Vasile Seicaru. Melodiile lor au inveselit atmosfera, astfel ca toti cei din sala pot spune ca au cintat si s-au distrat impreuna cu protagonistii scenei. Prezentarea galei a fost realizata de aceiasi apreciati actori ai Teatrului "Maria Filotti", Elena Andron si Valentin Terente. Juriul concursului a fost format din: Titus Andrei, realizator de emisiuni radio si coordonatorul redactiei de muzica usoara de la Radio Romania Actualitati, Alex Revenco, redactor "Jurnalul National", Stefan Stanescu - producator TVR2, profesorul Lucian Macedon de la Liceul de Arta si actorul Bujor Macrin de la Teatrul "Maria Filotti". Presedintele de onoare al juriuui este cunoscutul interpret brailean Nicu Alifantis.
Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Judetean si Centrul de Creatie, la adresa acestor institutii toti - concurenti, invitati sau membri ai juriului - avind numai cuvinte de lauda pentru caldura si atentia cu care au fost intimpinati.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro