Mergi la conţinutul principal

Trei zile de sărbătoare! Unde se pot distra copiii de Zilele Brăilei

* de vineri și până duminică, cei mici pot lua parte la spectacole de teatru, parade și concerte * evenimentele dedicate copiilor au loc în mai multe zone din oraș

 

E vară, e vacanță, iar weekendul acesta Brăila e în sărbătoare! Deși startul evenimentelor dedicate Zilelor Brăilei s-a dat încă de miercuri, în acest weekend sunt programate cele mai multe manifestări. Astfel, timp de trei zile, de vineri până duminică, atât dimineața, cât și după amiaza, copiii vor putea participa la o serie de activități, care de care mai interesante și distractive. Vorbim de spectacole de teatru din cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii ”Cărăbuș”, parade, concursuri și concerte, evenimente ce se desfășoară în mai multe locații din oraș.

Dar să le luăm pe rând. Vineri, 13 august, în Grădina Publică, de la ora 11.30, cei mici sunt așteptați la spectacolul ”Fata moșului și fata babei” oferit de Teatrul ”Alexandru Davila” din Ploiești. De la ora 17.30 urmează o nouă piesă de teatru - ”Hai la drum spre Phantarun”, cu actorii Teatrul Municipal de Păpuși ”Goguță” din Chișinău. Tot de dimineață începe distracția și în Parcul Monument, acolo unde, de la ora 11.30, Teatrul de Păpuși ”Cărăbuș” Brăila vă așteaptă cu piesa ”Peripețiile… domnului Goe”, iar de la ora 18.30 veți putea vedea piesa ”Norișor” a Teatrului Republican Muzical Dramatic ”B. P. Hașdeu” din Cahul. Seara, evenimente au loc la Brăila Mall, acolo unde de la ora 19.00 va începe Parada Portului Popular, traseul fiind următorul: Bariera Călărașilor - Calea Călărașilor - Piața Independenței - Faleza Dunării.

Sâmbătă, 14 august, se anunță o nouă zi plină. În Parcul Monument, de la 11:00 va avea loc un spectacolul de teatru pentru copii ”Hai la drum spre Phantarun”, oferit de Teatrul Municipal de Păpuși ”Goguță”, Chișinău. După amiază, de la ora 18.00, copiii pot vedea o nouă piesă de teatru - ”Cântăreții din Bremen” a Teatrului pentru Copii și Tineret ”Colibri” Craiova. La Brăila Mall, de la ora 15:00, copiii pot merge să vadă cum se desfășoară Concursul Național de Karting. Tot la Brăila Mall, la ora 18.00, se va juca piesa de teatru pentru copii ”Cei trei purceluși” a Teatrului de Păpuși ”Cărăbuș” Brăila, iar de la 18:30 cei mici cu siguranță vor fi încântați se vadă Parada Mașinilor de Epocă. Automobilele vor defila, pentru a putea fi admirate de toți, pe următorul traseu: Brăila Mall – Calea Călărașilor, Calea Galați, Bld. Alexandru Ioan Cuza, Strada Gării – Bld. Dorobanți, Bariera Călărașilor, Calea Călărașilor – Parcarea Primăriei.

Evenimente sunt programate și în alte două locații. În Grădina Publică, dimineața, de la ora 11.30, este programată piesa ”Norișor” a Teatrului Republican Muzical Dramatic ”B. P. Hașdeu” Cahul, iar după-amiaza, de la 18.00, piesa ”Scufița roșie” a Teatrului Municipal ”Bacovia” din Bacău. În final, o altă activitate interesantă pentru cei mici are loc pe Faleza Dunării, unde de la ora 10.00 începe ”Ziua Poților Deschise”, ocazie cu care copiilor le vor fi prezentate navele, armamentul și tehnica din dotare a Flotilei Fluviale. De asemenea, cei mici vor avea ocazia să viziteze navele militare.

Duminică, 15 august, pe Faleza Dunării, puteți urmări parada de Ziua Marinei Române, care va începe la ora 10:00. În Parcul Monument, la ora 09.00, continuă Concursul Național de Karting, iar la 11:30 va începe piesa de teatru pentru copii ”Scufița roșie”, Teatrul Municipal ”Bacovia” Bacău. În Grădina Publică, de la 11:30 se va juca o altă piesă de teatru - ”Cântăreții din Bremen” a Teatrului pentru Copii și Tineret ”Colibri” Craiova. Tot în Grădina Publică, de la ora 20.00, are loc o paradă militară a Garnizoanei Brăilă și Flotilei Fluviale.

 

Loredana, Taxi și Holograf cântă la Zilele Brăilei

Așa cum probabil deja știți, anul acesta la Zilele Brăilei vor veni mai mulți artiști cunoscuți. Sâmbătă vor urca pe scena de la Faleză trupele Taxi și Holograf, iar duminică Randi și Loredana. Pentru iubitorii de muzică populară, vineri seara are loc spectacolul folcloric ”Lină Chiralină”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro