Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei zile de doliu, in urma accidentului de metrou din Valencia

Autoritatile locale din regiunea Valencia (estul Spaniei) au anuntat, marti, ca vor institui trei zile de doliu in memoria victimelor gravului accident de metrou de luni, in care si-au pierdut viata cel putin 41 de persoane si au fost ranite alte 40, relateaza BBC New Online.
Viteza excesiva a garniturii de metrou, combinata cu o defectiune la o roata acesteia, a determinat, cel mai probabil, deraierea a doua vagoane si rasturnarea lor intr-un tunel de linga statia Jesus, din centrul orasului Valencia. O alta ipoteza avansata a fost aceea a prabusirii boltei tunelului.
Oficialitatile spaniole au exclus ipoteza unui atac terorist.
O parte din pasageri au fost prinsi in vagoanele trenului deraiat, in timp ce 150 de calatori au fost evacuati de la locul accidentului.
"Continua sa identificam persoanele decedate", a declarat un purtator de cuvint al autoritatilor locale, Vicente Rambla.
Metroul era relativ aglomerat la ora locala 13.00 (14.00 ora Romaniei) cind s-a produs accidentul.
In septembrie anul trecut, trei garnituri de metrou s-au ciocnit pe aceeasi linie din Valencia, intr-un accident soldat cu 29 de raniti.
Catastrofa de luni s-a produs cu doar citeva zile inaintea unei vizite a papei Benedict al XVI-lea la Valencia, oras care va fi luat cu asalt de pelerini.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii