Mergi la conţinutul principal
Condiție pentru hirotonie

Trei tineri teologi, binecuvântați pentru căsătorie

* în ultima zi a lunii august, ÎPS Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat pe trei tineri absolvenți de Teologie, viitori preoți, și pe soțiile lor, potrivit prevederilor canonice ale Bisericii Ortodoxe Române * unul dintre teologi este din satul Cuza Vodă, comuna Stăncuța

 

Trei tineri teologi au primit binecuvântare arhierească pentru căsătorie, la sediul Centrului Eparhial al Dunării de Jos. Unul dintre aceștia, Doru Gabriel Ciupercă, este originar din satul Cuza Vodă, comuna Stăncuța, județul Brăila. 

"Urmând prevederilor statutare și canonice ale Bisericii Ortodoxe Române, în data de 31 august, trei tineri teologi împreună cu viitoarele lor soții au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei. Evenimentul, devenit o tradiție în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a avut loc în Sala "Episcop Chesarie Păunescu" a Centrului Eparhial", a precizat părintele consilier Rareș Bucur, în comunicatul trimis pe adresa redacției.

La întâlnirea cu ierarhul Dunării de Jos, tinerilor teologi le-au fost alături părinții, precum și viitorii nași, cei care le vor fi părinți spirituali.

În cuvântul duhovnicesc adresat tinerilor teologi, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța căsătoriei, a familiei creștine în general și a familiei preoțești în special. Potrivit pr. Rareș Bucur, ierarhul a arătat, printre altele, că asumarea vieții de familie presupune - pe lângă bucuria și frumusețea comuniunii cu cei dragi - și încercări și greutăți pe care, cu încredere în Dumnezeu, cu înțelepciune și cu sprijin din partea părinților și a nașilor, le putem trece mai ușor.

La rândul lor, tinerii care au primit binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos  au arătat că sunt pe deplin conștienți de importanța binecuvântării Lui Dumnezeu pentru temelia viitoarei familii și de slujirea la care sunt chemați în Biserică, în calitate de viitori preoți.

La finalul acestei întruniri duhovnicești, toți cei prezenți I-au mulțumit Lui Dumnezeu pentru binefacerile de care s-au învrednicit. Trebuie precizat faptul că binecuvântarea de căsătorie dată de către ierarh tinerilor teologi este o condiție pentru hirotonia întru diacon sau preot.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro