Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei rachete de tip Grad au fost lansate asupra orasului Karbala

Trei rachete de tip Grad au vizat, duminica, orasul sfint siit Karbala, fara a provoca insa victime, desi sute de mii de credinciosi se afla acolo in pelerinaj cu ocazia celei de-a 40-a zi a sarbatorii Ashura, transmite AFP.
"In total, trei rachete de tip Grad au fost lansate in directia orasului Karbala, dintre care doua au cazut in zone nepopulate iar cea de-a treia in localitate", a spus guvernatorul orasului, Akil al-Khazaali.
"Este pentru prima data cind teroristii utilizeaza acest tip de rachete", a spus guvernatorul, precizind ca acestea au fost lansate din regiunea Mussaieb, situata la 20 de kilometri nord de Karbala.
Seful politiei, Razak Ali Tai, a explicat la rindul sau, ca rachetele au fost lansate dintr-o regiune agricola. "Nu dispunem de mijloace pentru a impiedica astfel de atacuri deoarece nu avem aparatura pentru supraveghere aeriana", a spus el.
Guvernatorul a declarat ca a solicitat sprijinul Fortei multinationale din Irak pentru supravegherea spatiului aerian pe toata durata pelerinajului, dar a precizat ca s-a dat curs acestei cereri.
Temindu-se de eventualitatea comiterii unor atentate, fortele de securitate si-au sporit prezenta in zona. Potrivit sefului politiei locale, 10.000 de politisti, 2.000 de membri ai trupelor de comando si 1.500 de militari au ajutat la mentinerea securitatii in regiune.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii